Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012 10:08

Νέος Κύκλος για το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς Βιβλίου

Γράφτηκε από την 

Ξεκινάει ο 18ος κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου από τις 8 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο ΤΟΥ 2012.

Στον 18ο κύκλο θα διδάξουν επίλεκτα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για θέματα της ειδικότητάς τους που αναφέρονται σε «όψεις της γλώσσας, το παράδειγμα της ελληνικής», μοντέρνα τέχνη (με τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα), θρησκευτικά κέντρα της αρχαίας Ελλάδας, δημιουργική γραφή και δημιουργική ανάγνωση, ευρωπαϊκό θέατρο, νεοελληνική φιλοσοφία.

Στόχος των επιτυχημένων διαλέξεων-μαθημάτων που γίνονται στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου είναι να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο, ασχέτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης, να διευρύνει τους ορίζοντες τής σκέψης του και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα με σειρές μορφωτικών μαθημάτων επί διαφόρων αντικειμένων.

Τα μαθήματα, ανάλογα με το αντικείμενο, συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κ.λπ.). Μετά από κάθε μάθημα ακολουθεί συζήτηση. Επίσης, κατά την κρίση τού διδάσκοντος, διανέμεται διδακτικό υλικό και ενδεικτική βιβλιογραφία.

Για το Αναλυτικό Πρόγραμμα δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Στοά του Βιβλίου
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου,
Αρσάκειο Μέγαρο
Αθήνα
10564

Ανδριανή Αμπάβη

Είμαι απόφοιτος της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και έχω συμμετάσχει σε διεθνείς και πανελλήνιες ομαδικές εκθέσεις. Για εφτά χρόνια εργάστηκα στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παραγωγή events, ενώ από το 2009 διδάσκω εικαστικά σε Ι.Ε.Κ. και δημόσια σχολεία. Είμαι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών στον Πειραιά και υπεύθυνη για την ύλη του περιοδικού.