Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 14:10

Μία Βαλκανική Ιστορία Γενί Τζαμί

Γράφτηκε από την 
Μέχρι τις 22 Μαίου θα λάβει χώρα η έκθεση με τίτλο " Γενί Τζαμί, Θεσσαλονίκη.


Η έκθεση παρουσιάζει έργα  5 διακεκριμένων φωτογράφων, Καμίλο Νόλλας από την Ελλάδα, Ivan Petrovic από τη Σερβία, Jutta Benzenberg από την Αλβανία, Ivan Biazhev από την Π.Γ.Δ.Μ. και Samir Karahoda από το Κοσσυφοπέδιο  απεικονίζουν 50 μνημεία της Οθωμανικής περιόδου. Την επιστημονική εποπτεία της έκθεσης έχει η Χριστίνα Κουλούρη, ενώ συμμετέχουν αναγνωρισμένοι ιστορικοί, μεταξύ των οποίων ο Μαρκ Μαζάουερ. Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού "Θεσσαλονίκη- Σταυροδρόμι Πολιτισμών". τελείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Photobiennale.


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Τρίτη έως Παρασκευή: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.
Σάββατο: 18:00 – 21:00
Κυριακή: 10:00 – 14:00
Δευτέρα: Κλειστά

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στις 9 Μαίου και ώρα 19:30 θα προβληθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε (Βασιλίσσης Όλγας 66) το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ξεχασμένα Βαλκάνια", σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αποστολίδη.

chifte hamam-ivan blazhev 322Ivan blazhev melani tekke-jutta benzenberg 322Jutta benzenberg pashas gate-jutta benzenberg 322Jutta benzenberg
Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.