Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 18:48

Womex 2012 Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από την 
Η πιο πρωτοποριακή έκθεση θα φιλοξενηθεί στις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 στην Θεσσαλονίκη. Ο τίτλος αυτής "The World Music Expo" και κύριο θέμα της η μουσική.
Η Διεθνής Μουσική Έκθεση, είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας και συνεργασίας, ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τον Δήμο Θεσσαλονίκης-Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού-την Helexpo A.E. και την εταιρεία παραγωγής "ΓΑΙΑLIVE". Η διοργάνωση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος του ΥΠΠΟΤ "Σταυροδρόμι Πολιτισμών", που για το 2012 έχει στρέψει το βλέμμα στις περιοχές της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι ο κύριος χώρος φιλοξενίας των μουσικών καθώς αποτελεί το σημείο αναφοράς των εξειδικευμένων παραγόντων της έθνικ μουσικής.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε καλλιτέχνες, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρείες, διοργανωτές συναυλιών, φεστιβάλ και γραφεία διαχείρισης να ανταλλάξουν απόψεις προωθώντας την δικιά της μουσική.  Στη διάρκεια της ημέρας θα απευθύνεται σε επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της διεθνούς σκηνής και το βράδυ το κοινό θα έχει την δυνατότητα να έρθει κοντά με τους μουσικούς και να απολαύσουν τις μελωδίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες Womex 2012 Thessaloniki
Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.