Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 11:18

Προβολή "Ο νεαρός κύριος Γκαίτε!" στο Goethe-Institut Athen

Γράφτηκε από  Δ.Τ


"Ο νεαρός κύριος Γκαίτε!"
, (παραγωγή του 2010, διάρκειας 104΄) προβάλλεται στο Goethe Institut Athen τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, στις 20:30. Ποόκειται για την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας, η οποία διοργανώνεται από την Strada Films και το Goethe-Institut Athen.Ταινία του Philip Stölzl με ανερχόμενα αστέρια του γερμανικού σινεμά όπως τους Alexander Fehling (τον είδαμε στο «Άδοξη μπάσταρδοι», τώρα θα τον δούμε στο ρόλο του Γκαίτε), Miriam Stein (κέρδισε τις εντυπώσεις στο ρόλο της Λότε), και τους εδώ και χρόνια καταξιωμένους Moritz Bleibtreu και Henry Hübchen, κ.ά.

O 23χρονος «ατίθασος» φοιτητής της Νομικής Johann Wolfgang von Goethe ερωτεύεται παράφορα τη νεαρή Λότε που όμως είναι λογοδοσμένη σε άλλον. Ένας συγκλονιστικός έρωτας, αυτός που ενέπνευσε τον μετέπειτα μεγάλο Γερμανό ποιητή να γράψει «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου» - το μυθιστόρημα που στον καιρό του έγινε μπεστ σέλερ μέσα σε μια νύχτα.

cid e 2441Για το Goethe-Institut Athen η πρεμιέρα αυτής της ταινίας αποτελεί ιδιαίτερο γεγονός. Όχι μόνον γιατί το φιλμ αναφέρεται στον ποιητή του οποίου και φέρει το όνομα, αλλά και γιατί έτσι υποδέχεται μ' έναν ξεχωριστό τρόπο το 2012, τη χρονιά που το Ινστιτούτο συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή του στην Αθήνα.
Πολλά θα είναι τα εορταστικά προγράμματα που ετοιμάζονται γι' αυτήν τη μεγάλη επέτειο. Θα ανακοινωθούν προς τα μέσα του 2012.

Ξεκινώντας αυτήν την καινούρια και επετειακή χρονιά, το Ινστιτούτο συνεργάζεται με την ελληνική εταιρία διανομής Strada Films και τιμά τα 60 χρόνια φιλοξενίας στην Ελλάδα, στηρίζοντας το σινεμά και κληρώνοντας ένα τμήμα εκμάθησης γερμανικών.

Η είσοδος στην πρεμιέρα θα γίνει με προσκλήσεις και δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα κληρωθούν στις 30 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα στο Goethe-Institut.

Ο κάτοχος του αποκόμματος που θα κληρωθεί, κερδίζει ένα τμήμα εκμάθησης γερμανικών στο Goethe-Institut κατά το θερινό εξάμηνο του 2012.
Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά συμβάντα, ωστόσο η πρόθεσή της δεν είναι, όπως τονίζει ο παραγωγός Christoph Müller (υποψήφιος για Όσκαρ με την παραγωγή «Οι τελευταίες μέρες της Σοφί Σολ»), η απλή και μόνο παράθεση ιστορικών γεγονότων, αλλά και η αφήγηση των αληθειών που εμπεριέχονται στα γεγονότα, « όπως στον „Amadeus" και στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ», όπως λέει ο ίδιος.

Info:

Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16
τηλ. 210 3661000
Η ταινία προβάλλεται στον κινηματογράφο Άστορ από 12 Ιανουαρίου 2012

Ετικέτες