Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 22:49

Η γκαλερί TinT παρουσιάζει την Πόλη Κρυμμένη

Γράφτηκε από την 

Η γκαλερί TinT παρουσιάζει την εγκατάσταση προβολή του Δημήτρη Αθανίτη, Πόλη Κρυμμένη.

Στα πλαίσια του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προβάλλεται η νέα ταινία του συγκεκριμένου σκηνοθέτη με τίτλο Τρεις Μέρες Ευτυχίας.
Πρωτότυπη σύνθεση με οπτικό υλικό από έξι μεγάλου μήκους ταινίες με κεντρική πρωταγωνίστρια την ίδια την πόλη.
Δύο χρώματα άσπρο και μαύρο συναντούν το μπλε της τελευταίας και στοχεύουν στην επανασύνθεση μιας πόλης άγνωστης, απόκοσμης και κρυμμένης καλά. 

Λίγα λόγια για τον δημιουργό:
Ο Δημήτρης Αθανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο και αρχιτεκτονική. Η πρώτη ταινία του Αντίο Βερολίνο (1994) κέρδισε δύο διακρίσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έγινε καλτ, ενώ η δεύτερη ταινία του Καμιά Συμπάθεια Για Το Διάβολο (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας με την Λένα Κιτσοπούλου. Η ταινία του 2000+1 Στιγμές  επιλέχτηκε από τον αυστραλό σινεάστ Μπιλ Μουσούλη ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες για το 2001 στο SensesofCinema, ενώ είχε διεθνή αναγνώριση με κριτικές στα Variety, Sequenses, Age, κ.α.  Η τελευταία ταινία του, Τρεις Μέρες Ευτυχίας, άνοιξε το ελληνικό τμήμα  στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και γενικός γραμματέας της.

D. Athanitis_2Δ.Αθανίτης 

Έως 19 Νοεμβρίου
Πού; TinT Gallery
www.tintgallery.gr

Ελεύθερη Είσοδος

Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.