Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 10:31

Διεθνές Φεστιβάλ IMT (Προθεσμία: 4/11/2011)

Γράφτηκε από  Δ.Τύπου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Video Art, In Medi Terraneum (IMT) προσκαλεί καλλιτέχνες, σπουδαστές και λάτρεις των τεχνών να συμμετάσχουν στην πρώτη επίσημη διοργάνωση του στην Ελλάδα καταθέτοντας τα έργα τους για το επίσημο κάλεσμα συμμετοχής του, δημιουργώντας για τη θεματική ενότητα «Δημιουργικότητα και αβεβαιότητα».


Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής και αναλυτικές πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του In Medi Terraneum (IMT)

Το InMediTerraneum (IMT) είναι μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία με τη μορφή διεθνούς φεστιβάλ, που χρησιμοποιεί ως μέσο έκφρασης τη Video Art. Η ιδέα γεννήθηκε στις αρχές του 2010 με σκοπό τη σύνδεση των περιοχών της Λατινικής Αμερικής και της Μεσογείου.


Κάθε χρόνο καλλιτέχνες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού ανταποκρίνονται σε μια σειρά ερωτημάτων καταθέτοντας τα έργα τους και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ταυτότητά τους ως πολίτες κοινωνιών με πολλές ομοιότητες, παρά τη γεωγραφική και γλωσσική τους απόσταση. Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων η Ελλάδα προστέθηκε στο δίκτυο των συνεργαζόμενων χωρών με στόχο τη διεύρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου.

IMT 3


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Βόλου στον πολυχώρο Warehouse (Βασάνη 7, Βόλος) στις 18 Νοεμβρίου και θα αναμεταδοθούν μέσω streaming σε πέντε χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη κι Ελλάδα) ενώ οι δημιουργοί των νικητήριων videos θα βραβευτούν.

Κάτι θα συμβεί, εσύ θα είσαι εκεί;

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι την 4η Νοεμβρίου 2011

InMediTerraneum Greece
Σφακτηρίας 23, 10435 Κεραμεικός, Αθήνα | Τηλ: +30 211 71 08 073
Email επικοινωνίας – Πληροφορίες: elena.lamprou [at] inmediterraneum.com