Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 18:44

Zina Athanassiadoy gallery, Απόστολος Γεωργίου

Γράφτηκε από την 


Στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου εγκαινιάζεται στις 21 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως  τις 19 Νοεμβρίου 2011, η αναδρομική έκθεση του Απόστολου Γεωργίου, η οποία μέσα από την κριτική του Μπάρι Σβάμπσκι- κριτικός τέχνης της Νέας Υόρκης- αποτυπώνει την πραγματική αίσθηση που σου αφήνει.
 
«....αυτό που αποκομίζουμε από τους συγκεκριμένους πίνακες είναι η αίσθηση μιας ιστορίας, η διάθεσής της μπαίνω σχεδόν στον πειρασμό να πω το άρωμά της. Η αίσθηση αυτή υπάρχει σε μια ατμόσφαιρα που εμποτίζεται από ειρωνεία: την ειρωνεία της ύπαρξης, την ειρωνεία της σχέσης, την ειρωνεία οποιασδήποτε απόπειρας για πράξη. Η πράξη, η αγάπη και η ύπαρξη αποδεικνύονται τελικά διαφορετικές από αυτό που νομίζαμε και αυτό το «διαφορετικές» είναι η ιστορία και ταυτόχρονα η ιδιόμορφη απουσία ιστορίας......»

Την έκθεση επιμελείται η Μαρίνα Αθανασιάδου-ιστορικός της τέχνης & μουσειολόγος-.

Η gallery  λειτουργεί:
Την Δευτέρα,  την Τετάρτη  και το Σάββατο: 10:00 π.μ-14:00 μ.μ.
Την Τρίτη, τη Πέμπτη και τη  Παρασκευή: 10:00π.μ.-14:00 & 17:30-21:00

Ζήνα Αθανασιάδου Art Gallery, Π.Π.Γερμανού 5, 546 22, Θεσσαλονίκη

www.zinaathanassiadou.com


Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.