Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 10:52

15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου

Γράφτηκε από την 

Συμβίωση; Η ερώτηση αυτή αποτελεί το θέμα της 15ης Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών που θα λάβει χώρα από τις 7/10 έως τις 6/11/2011, στη Θεσσαλονίκη. Ορίστηκε μέσα από συναντήσεις brainstorming και πιο συγκεκριμένα από την BJCEM, με τη συμμετοχή φορέων και ανεξαρτήτων επιμελητών της Θεσσαλονίκης(Μαρία Κενανίδου, Σωτήρη Μπαχτσετζή, Stephanie Bertrand και Θούλη Μυσιρλόγλου). Γεγονός μεμονωμένο, απλώνεται γεωγραφικά, με τη συμμετοχή δύο πόλεων-της Θεσσαλονίκης και της Ρώμης. Επόμενος σταθμός, η Ρώμη 6-14/11/2011, όπου οι κύριες μορφές Τέχνης που θα πρωτοστατήσουν θα είναι η Λογοτεχνία, ο Κινηματογράφος και η Μουσική.

 

Μετά από 25 χρόνια, η Μπιενάλε επιστρέφει και μέσα από τα εικαστικά, τις εφαρμοσμένες τέχνες(αρχιτεκτονική,design και μόδα), με δράσεις σε δημόσιους χώρους καθώς και μέσω της γαστρονομίας θα προσπαθήσει να πάρει μία νέα μορφή. Ένα γεγονός, το οποίο θα απλωθεί σε όλη την πόλη, σε δημόσιους και σε εναλλακτικούς χώρους, καταλαμβάνοντας στεριά και θάλασσα(Λιμάνι, Παραλία, Πλατεία Αριστοτέλους, Δημαρχείο, περιοχή Βαλαωρίτου, Πανεπιστημιούπολη Α.Π.Θ.). Η πιο σημαντική συμβολή της θα είναι η συμμετοχή ομάδων φοιτητών τόσο στην επικοινωνία της διοργάνωσης, μέσα από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές όσο και μέσα από το πρόγραμμα εθελοντισμού που πρόκειται να λειτουργήσει.Οι κατηγορίες εθελοντών είναι οι εξής:ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, INFO POINTS, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ? SOCIAL MEDIA), ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ καιΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ Biennale!

 

Αν επιθυμείς να λάβεις συμμετοχή ως εθελοντής click: http://www.thessaloniki.gr/portal/

, συμπληρώνοντας την φόρμα εθελοντή και αποστέλλοντας την μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω φαξ στο 2310 257 137 

Για περαιτέρω ενημέρωση επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο εθελοντισμού, Ανανιάδη Μάκη στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6946 755 173 ή στο 2310 257 131 στις (12.00 με 16.00).  Την προσεχή εβδομάδα θα μπορείς να δηλώνεις συμμετοχή και στο επίσημο site μας: www.symbiosis2011.gr

Απώτερος σκοπός του εθελοντισμού στην Μπιενάλε είναι η κινητοποίηση και ενεργοποίηση των δημιουργικών και ανήσυχων δυνάμεων της πόλης για τη δημιουργία περαιτέρω δράσεων και πρωτοβουλιών.

Η 15η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών Μεσογείου στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται από τους: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Δήμο Θεσσαλονίκης ? Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ως leader της Κίνησης των 5 μουσείων), Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση της Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου (BJCEM ? Association Biennale des Jeunes Cr?ateurs de l? Europe et de la M?diterran?e), αλλά και με τη συνεργασία ανεξάρτητων φορέων, καθώς και νέων, ανεξάρτητων επιμελητών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την 15η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Μεσογείου επισκεφτείτε της ιστοσελίδα μας www.symbiosis2011.gr και στη σελίδα μας στο facebook ( http://www.facebook.com/pages/Symbiosis

 

Όπως αναφέρουν: Η 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου σκοπεύει να κάνει τη ΣΥΜΒΙΩΣΗ πράξη!
 

Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.