Κυριακή, 24 Απριλίου 2011 11:49

Συνέβη στη Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από την 

Μία έκθεση διαφορετική. Μία έκθεση που παρουσίασε την Τέχνη κάποιων ανθρώπων, μιας ανυπεράσπιστης ομάδας που προσπαθεί καθημερινά να αποκτήσει και να διεκδικήσει πράγματα που για εμάς θεωρούνται αυτονόητα. Το Σωματείο -Σ.Φ.Α. «Δράση για το κάτι άλλο» παρουσιάζει μέχρι τα τέλη Απριλίου, στο χώρο καφέ «Έντεχνο» (http://www.cafe-entexnon.gr/), εξαιρετικά .

Πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα και καλοκαιρινά μπλουζάκια είναι οι δημιουργίες τους. Χρώματα και αντικείμενα γίνονται ένα συνειδητοποιώντας ότι έχουν ξεπηδήσει από όνειρα και σκέψεις που τώρα βρήκαν χρόνο για να υλοποιηθούν. Κατανοείς ότι Τέχνη δεν είναι κάτι το υποκειμενικό αλλά αυτό που το κάνεις εσύ να λέγεται Τέχνη.

Η δράση είναι το κλειδί για την κάθε επιτυχία ?Pablo Picasso-

Το Σωματείο Φίλων ΑΜΕΑ «Δράση για το κάτι άλλο» ιδρύθηκε στις 9 Απριλίου του 2010, τα ιδρυτικά μέλη του οποίου είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών τμημάτων που σχετίζονται με τον τομέα της ειδικής αγωγής και έχοντας εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Στόχος ; Να δοθεί η δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να βιώσουν σε ένα περιβάλλον ισότιμο, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Η κοινωνικοποίηση τους και το αίσθημα της προσφοράς και της δημιουργίας συμπληρώνουν τους στόχους αυτού του σωματείου.

F.ANTWNIADISG.MALAMIDIS

 

 

 

 

 

 

 

Τα τμήματα δραστηριοτήτων είναι τα εξής:

Τμήμα εικαστικών (ψυχρή κεραμική με καλούπια, κηροπήγια, ύφανση σουβέρ ,διακόσμηση μπουκαλιών, χάντρες ?κομπολόγια κρεμαστά, καδράκια ?κορνίζες, θεματική ζωγραφική-εορταστική χειροτεχνία, ζωγραφική σε ύφασμα-καμβά και κοσμήματα με fimo, το τμήμα υπολογιστών, το τμήμα ψυχαγωγίας και γνώσης (με μουσική τραγούδι, προβολή ταινιών, παιχνίδια ομαδικά, θεματικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, έξοδοι-εκδρομές ,ελεύθερη έκφραση, γράμματα και αριθμοί, σχήματα ?χρώματα και ώρα, λέξεις και εικόνες, μέθοδοι επικοινωνίας ) και σε αυτά τα τμήματα προστίθεται ένας χώρος για χαλάρωση και ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες γιατί ένα κλικ είναι πιο άμεσο: Facebook-> ΣΩΜΑ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ Ή Σ.Φ.Α και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

M.ALAMANOY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«?Για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους ο καθημερινός τους αγώνας, είναι η διεκδίκηση όλων όσων, για τους περισσότερους από εμάς είναι αυτονόητα, δηλαδή, ευκαιρίες στην εκπαίδευση και την εργασία, καλύτερη περίθαλψη και ποιότητα ζωής..»

Παπαπουλίδης Α. Πρόεδρος του Σωματείου

«Δε ξέρω τι ήταν πιο δύσκολο για μας, ο σχεδιασμός ή υλοποίηση του οράματος μας, εκείνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πως κάθε φορά που συναντούσαμε μια δυσκολία βρίσκαμε από το πουθενά έναν άνθρωπο που ήταν πρόθυμος να μας βοηθήσει? Θα κλείσω με μια ευχή, με ένα όνειρο: Μέρα με τη μέρα να πληθαίνουν τα χαμόγελα μέσα στη «Δράση» και όσο αυτά πληθαίνουν, αυτή να μεγαλώνει?»

Οικονόμου Α. Αντιπρόεδρος του Σωματείου

Eυτυχία Δασκαλοπούλου

Σπούδασα Αρχαιολογία-Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ. και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στην Α.Ε.Α.Θ. στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Παράλληλα φοιτώ και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (MBA-Management). Από το 2009 ασχολούμαι ενεργά με τη σύνταξη κειμένων που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.