Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 20:50

Η Dreamworks αγόρασε τα δικαιώματα βιβλίου για τον Τζούλιαν Ασάνζ

Γράφτηκε από  Ελένη Παπαγεωργίου

Τα στούντιο Dreamworks του Στίβεν Σπίλμπεργκ αγόρασαν τα δικαιώματα ενός βιβλίου για τον ιδρυτή του ιστότοπου WiliLeaks Τζούλιαν Ασάνζ που γράφτηκε από δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Guardian, αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα.

«Τα δικαιώματα του βιβλίου αγοράστηκαν από την DreamWorks», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εφημερίδας, η οποία δημοσίευσε στα τέλη του περασμένου χρόνου αμερικανικά εμπιστευτικά τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε ο Wikileaks.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της Guardian, η ταινία θα μπορούσε να δανειστεί από τους «Γούντγουορντ και Μπερνστάιν» (τους περίφημους ερευνητές του Watergate), από τον σουηδό συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Στίγκ Λάρσον και από την σειρά των Τζέισον Μπέρν (που ερμηνεύεται από τον Ματ Ντέιμον στον κινηματογράφο). «Προσθέστε σε αυτό στιγμές απόλυτης φάρσας, και τον Τζούλιαν Ασάνζ, έναν συναρπαστικό χαρακτήρα που ξεπερνά οτιδήποτε θα μπορούσε να εφεύρει ένα σεναριογράφος του Χόλιγουντ».

Το βιβλίο των δημοσιογράφων της Guardian Ντέιβιντ Λάι και Λιούκ Χάρντινγκ (Wikileaks: Inside Julian Assange?s war on secrecy) αφηγείται με κριτικό μάτι τη ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ασάνζ και της εφημερίδας ενόψει της δημοσίευσης των διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Οι σχέσεις μεταξύ της Guardian και του Ασάνζ εντάθηκαν μετά τη δημοσίευση του βιβλίου.

Ο Ασάνζ υπόκειται προς το παρόν σε ένταλμα έκδοσης στη Σουηδία για μια υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης. Άσκησε έφεση στην απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου που επέτρεψε την έκδοσή του.

Τα στούντιο DreamWorks ιδρύθηκαν το 1994 από τους Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τζέφρι Κάτζενπεργκ και Ντέιβιντ Γκέφεν.

Ιστότοπος: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ