Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010 17:46

Χάρις Αλεξίου - ?Ζω γι' αυτές τις βραδιές?

Γράφτηκε από τον 
H Χάρις Αλεξίου μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τις μουσικές σκηνές της Αθήνας, εμφανίζεται στο Παλλάς από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και για δεκαπέντε παραστάσεις. Η ίδια δεσμεύτηκε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό, γιατί ειδικά αυτή η εμφάνιση ήταν και ο λόγος της απουσίας της.
Την ίδια στιγμή βέβαια δεν έκρυψε την αγωνία της για τις επιλογές των τραγουδιών της παράστασης, αφού όπως ανέφερε χαριτολογώντας η πρώτη εκτίμηση ήταν 8 ώρες πρόγραμμα, θα αναγκαστεί όμως να το περιορίσει στις 2 ώρες περίπου για να μην κουραστεί ο κόσμος!

Φυσικά δεν είναι τυχαίο που εμφανίζεται τώρα, με μάλιστα ένα αναδρομικό πρόγραμμα αποτελούμενο απο τα ?Best Of? της μακράς και σημαντικής καριέρας της. Προς το τέλος του προγράμματος θα παρουσιάσει τραγούδια από την ολοκαίνουργια δουλειά της, αυτή του δίσκου "Η αγάπη θα σε βρει όπου και να' σαι".

aleksiou-press-conference-artmag

Σύμβουλος προγράμματος είναι η Λίνα Νικολακοπούλου. Η σκηνική επιμέλεια είναι του Άγγελου Μέντη και η μουσική επιμέλεια και οι ενορχηστρώσεις, του Κώστα Παπαδούκα και από τον οποίο κρατάμε μια φράση του δανεισμένη από τον Elvis Costello...

?Όταν προσπαθήσεις να εξηγήσεις με λόγια την μουσική είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις την αρχιτεκτονική χορεύοντας?


Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.