Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 17:11

ROOM 18 – Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού

Μέχρι την Δευτέρα 30 Μαϊου συνεχίζεται η υποβολή συμμετοχών με μειωμένο τέλος για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Σχεδιασμού ROOM 18, τον πρώτο διαγωνισμό με θέμα τον εσωτερικό χώρο ενός τυπικού αστικού δωματίου ξενοδοχείου.

Αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, διακοσμητές, σκηνογράφοι, συνθέτες εικαστικών εγκαταστάσεων και δημιουργοί κάθε κλάδου μπορούν να λάβουν μέρος στο ROOM 18 , διεκδικώντας ένα από τα χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού. Επιπλέον, οι βραβευμένοι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πρότασή τους υλοποιημένη σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1/1) στην ομότιτλη έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη. Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν και όλες οι υπόλοιπες συμμετοχές, με σχεδιαστικό και εικονογραφικό υλικό.

Σκοπός της ενέργειας ROOM 18 είναι να συλλέξει μία σειρά ανανεωτικών ιδεών για την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν νέους τρόπους δημιουργικής επανερμηνείας και υπέρβασης των τυπικών προδιαγραφών, θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Παράλληλα με την διεξαγωγή του Διαγωνισμού, έχει δημιουργηθεί το Excursus, ένα ανοικτό διαδικτυακό blog για τον Ελληνικό τουρισμό σε συνάρτηση με την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας, που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του Excursus στέλνοντας σχετικό υλικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεςται στο τέλος του κειμένου. Απαραίτητη προϋπόθεση δημοσίευσης είναι η αναφορά της πηγής προέλευσης.

Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους: Γιάννης Αίσωπος, Γεώργιος Πανέτσος, Γιώργος Τζιρτζιλάκης και Μέμος Φιλιππίδης.

 

  • Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουλίου.
  • Η υποβολή συμμετοχών διαρκεί έως τις 27 Ιουνίου.

Κόστος Συμμετοχής:

  • μειωμένο τέλος (early bird): 40€ από 21/04 έως 30/05
  • κανονικό τέλος 70€ από 31/05 έως 27/06

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, μέσα από την πολύπλευρη δραστηριότητα της, συνιστά ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα. Αποσκοπεί στην ενημέρωση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού για τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς αρχιτεκτονικής αλλά και στην προβολή της Ελληνικής αρχιτεκτονικής παραγωγής ανά τον κόσμο. Το Room 18 αποτελεί τον 4ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό των ΔΟΜΩΝ.
Πληροφορίες διαγωνισμού ROOM 18

Ελένη Τεμπονέρα
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλεκτρονική διεύθυνση Excursus : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.