Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 18:25

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης από τα Δημοτικά Ωδεία Νεάπολης και Συκεών (Προθεσμία 18/9/2009)Τα Δημοτικά Ωδεία Νεάπολης και Συκεών, σε συνεργασία με τη National Academy of Music των ΗΠΑ, ανακοινώνουν τη διοργάνωση του ετήσιου Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης "International Music Prizes for Composition - 2009". Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να παρακινήσει συνθέτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας να γράψουν νέα έργα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να ωθήσει ταλαντούχους συνθέτες να οικοδομήσουν μια καριέρα στη σύνθεση ανταμείβοντάς τους με την παρουσίαση, προβολή και αναγνώριση του έργου τους.

Οι βραβευμένες συνθέσεις θα παρουσιαστούν σε συναυλία (Gala Concert) που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών. Στους βραβευμένους συνθέτες θα απονεμηθεί το ?Certificate of Mastery in Music Composition? και το Μετάλλιο Διάκρισης της National Academy of Music. Σε όλους τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό θα απονεμηθεί το ?Certificate of Participation?, ενώ σε όσους προκριθούν στην τελική φάση θα απονεμηθεί το ?Certificate of Achievement in Music Composition? της National Academy of Music.

Ο Διαγωνισμός είναι ανοικτός σε συνθέτες κάθε ηλικίας και εθνικότητας. Τα έργα που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν από καλλιτεχνική επιτροπή που αποτελείται από συνθέτες, εκτελεστές, θεωρητικούς και μουσικολόγους. Οι φάκελοι υποψηφιότητας πρέπει να φτάσουν το αργότερο μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2009 στη Γραμματεία του Διαγωνισμού (Ελ. Βενιζέλου 72, 567 28 Νεάπολη, Θεσ/νίκη), ασχέτως της ημερομηνίας αποστολής τους.
Αναλυτικές πληροφορίες για την όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό θα βρείτε στον