Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 16:38

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φλάουτου "Νέοι Καλλιτέχνες 2016"

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό φλάουτου για νέους Έλληνες καλλιτέχνες.Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα από Σάββατο 28 Μαΐου 2016 έως Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις: Οι δύο πρώτες φάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα «Σόλων Μιχαηλίδης» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 73).
Η τρίτη και τελική φάση θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου 2016 στην Αίθουσα ‘Φίλων Μουσικής’ Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης όπου οι υποψήφιοι θα συμπράξουν ως σολίστ σε ανοιχτή συναυλία την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί νέοι και νέες Έλληνες πολίτες υποψήφιοι που έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 1983.

Τα έπαθλα για τους νικητές του διαγωνισμού θα είναι 3.000,00 € για το πρώτο βραβείο, 1.800,00 € για το δεύτερο βραβείο και 1.200,00 € για το τρίτο βραβείο και θα καταβληθούν στους νικητές μέσα σε χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Η επιλογή των νικητών θα γίνει από Κριτική Επιτροπή που θα οριστεί από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στην οποία θα μετέχει και ένας διοικητικός υπάλληλος της Κ.Ο.Θ., ως γραμματέας χωρίς ψήφο.

Η δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό, σε έντυπο που χορηγείται από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, μαζί με τα δικαιολογητικά , πρέπει να υποβληθούν αυτοπροσώπως, είτε να αποσταλούν ηλεκτρονικώς στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικώς στα γραφεία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (στη διεύθυνση Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Νίκης 73, 54622 Θεσσαλονίκη), με την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Νέων Καλλιτεχνών 2016» το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2016. 

Προσοχή:
Φάκελοι που θα φτάσουν ταχυδρομικώς μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας, θα θεωρούνται εκπρόθεσμοι, ασχέτως του χρόνου αποστολής τους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα εξεταστούν από οργανωτική επιτροπή, η οποία ορίζεται από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Η οργανωτική επιτροπή, μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα προωθήσει τις αιτήσεις στην Κριτική Επιτροπή. Οι υποψήφιοι θα ειδοποιηθούν γραπτώς (με e-mail) για το αν έγιναν δεκτοί στο διαγωνισμό το αργότερο έως 22 Απριλίου 2016.

 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις, ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη στις 2 πρώτες φάσεις, ενώ στη Γ’ φάση η είσοδος επιτρέπεται μόνο στη συναυλία, με εισιτήριο που θα καθοριστεί από την Κ.Ο.Θ.

Η αίτηση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Πιστοποιητικό φοίτησης ή τίτλο σπουδών από το Ωδείο ή το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο φοιτούν ή έχουν φοιτήσει.
  • Πιστοποιητικό γέννησης ή φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Βιογραφικό σημείωμα.

Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να αποστείλουν και ηλεκτρονικά σύντομο βιογραφικό σημείωμα (350 λέξεων maximum) και μία καλλιτεχνική φωτογραφία (ανάλυσης τουλάχιστον 300 dpi) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη «Για τον Διαγωνισμό Νέων Καλλιτεχνών 2016», που θα χρησιμοποιηθούν στο έντυπο του διαγωνισμού και στο υλικό προώθησης της εκδήλωσης.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμμετάσχει ως σολίστ σε μία συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε χώρο και χρόνο που θα καθοριστεί από κοινού με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Κ.Ο.Θ..