Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 17:57

Less is More – Βιωματικό Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Art Τhink Home (Προθεσμία έως 19/10/2015)

Στο Less is More πιστεύουμε πως η δημιουργικότητα πηγάζει από μια θετική και αισιόδοξη στάση, η οποία συγκροτεί την καλύτερη στρατηγική τόσο για την ιδιωτική όσο και για την κοινωνική μας πρακτική. Με αυτή την παραδοχή σας προσκαλούμε να ακολουθήσετε τη φετινή βιωματική μας διαδρομή, συμμετέχοντας στα “δρώμενα” του νέου κύκλου εργαστηρίων, με τίτλο “Art think HOME”.

 

Στο Art think HOME θα διασχίσουμε μαζί ελεύθερα κανάλια δημιουργικότητας στη συνάντησή μας με το σπίτι και τους χώρους της καθημερινής μας ζωής: Τόπος, χώρος, χρόνος, φως, σώμα,κίνηση, χρώμα, υλικά, φυτικός κόσμος, αναπνοή, νερό, εξοπλισμός, οργάνωση, τακτοποίηση, επανακαθορίζονται μέσα από τη συνάντησή τους με την τέχνη.

Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε πολλά και διαρκώς εμπλουτιζόμενα από τα νέα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής: προσωπικές διηγήσεις, κειμενικές αναζητήσεις, χειροτεχνικές ασκήσεις, χωρικές και χρονικές ταυτοποιήσεις, βιωματικές προσεγγίσεις τέχνης – αρχιτεκτονικής, περιπατητικές περιπλανήσεις, αντιστοιχίσεις, εκπλήξεις.

Η πρώτη ενότητα του Βιωματικού Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής ξεκινά στις 21 Οκτωβρίου 2015, ενώ οι εγγραφές πραγματοποιούνται από τις 5 έως τις 19 Οκτωβρίου 2015.

Περιεχόμενο εργαστηρίων

Το περιεχόμενο των εργαστηρίων του Art think HOME, κατανέμεται σε 2 ενότητες δραστηριοτήτων:

Ι. Καταγραφές – Χαρτογραφήσεις

Η πρώτη ενότητα έχει σκοπό την ενεργοποίηση της προσωπικής “διαλέκτου” σχετικά με το σπίτι, την κατοίκηση και τα διαφορετικά βιώματα και εμπειρίες που συνδέονται με τον καθένα και την κάθε μια. Με αφετηρία κείμενα, ιστορικές αναφορές, εμπειρίες, παραδείγματα – δηλαδή τα διαφορετικά εργαλεία που βρίσκονται στη βάση της αρχιτεκτονικής παιδείας – θα χτίσουμε την αφήγηση που αντικατοπτρίζει το δικό μας «χώρο», το δικό μας «σπίτι».

ΙΙ. Αναπαραστάσεις – Το σπιτικό μου

Στην δεύτερη ενότητα η “διάλεκτός” μας θα αποκτήσει πρακτική/υλική υπόσταση εξελίσσοντας τη διαδικασία που ακολουθήσαμε και η οποία θα μεταφερθεί στο χώρο της καθημερινότητας -το σπιτικό μας-, ώστε να το διερμηνεύσει δημιουργικά.

Παράλληλα με τα εργαστήρια, το Less is More -όπως κάθε χρόνο- διοργανώνει διαλέξεις, ενημερώσεις βιωματικές ξεναγήσεις, με στόχο την προσέγγιση και ερμηνεία του χώρου και της αρχιτεκτονικής στη συνάντησή τους με την τέχνη.

Συμμετοχή

Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και προηγούμενης εμπειρίας σε σχέση με το σχεδιασμό, τη διαμόρφωση χώρου, ή τη σχέση τους με την τέχνη.

  • Διάρκεια ενότητας: 16 ώρες (8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις)
  • Κόστος συμμετοχής:
  • 80€ / ενότητα, 120 € οι 2 ενότητες
  • Φοιτητές και άνεργοι: 50€ / ενότητα, 70€ οι 2 ενότητες
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: Βίκυ Παναγιωτοπούλου / Ρήγα Παλαμήδου 5-7 - Πλατεία Αγ. Αναργύρων / τ.κ. 105 54, Ψυρρή, Αθήνα / email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / τηλ.: 2103224441, 6973981454

 

5-19 Οκτωβρίου 2015, (επικοινωνία δια ζώσης: Δευτ.- Παρ. 6.00-9.00 μ.μ.)