Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 17:42

5ος Εικαστικός Διαγωνισμός «Ημερολόγιο 2016» της Art Kolonaki (Προθεσμία έως 14/11/2015)

Για πέμπτη συνεχή χρονιά διεξάγεται το διαγωνιστικό διαδικτυακό παιχνίδι της Art Kolonaki, “Εικαστικό Ημερολόγιο 2016”.

 

Ο χώρος Τέχνης Art Koλonaki λειτουργεί από το 2011 και δημιουργήθηκε με 3 στόχους:

  • Να παρέχει προσιτή και κατανοητή Τέχνη σε όλους, για να την μοιραστούν με τις στιγμές της ζωής τους, στους χώρους κατοικίας ή εργασίας τους.
  • Να αποτελέσει μια “Ανοιχτή Πόρτα” για όλους όσους θέλουν να προβάλουν το εικαστικό τους έργο σε ένα φιλότεχνο κοινό, χωρίς τάσεις υπεροψίας.
  • Να δώσει τη δυνατότητα σε νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες να συνυπάρξουν με και να αντλήσουν μυστικά από καταξιωμένους εικαστικούς σε άρτια δομημένες εκθέσεις Τέχνης.

Για το λόγο αυτό, από την αρχή της λειτουργίας της Art Kolonaki, δημιουργήσαμε ένα διαγωνισμό, που επιβραβεύει καλλιτέχνες για τη δουλειά τους και ταυτόχρονα προωθεί το έργο τους. Οι νικητές του διαγωνισμού έχουν κατ’ αρχήν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο ετήσιο ημερολόγιο της Art Koλonaki, ένα άκρως αποτελεσματικό μέσο προώθησής τους. Επιπλέον όμως και πιο σημαντικά, έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν – εντελώς δωρεάν – σε μια δομημένη, ομαδική εικαστική έκθεση σε εμπορικό χώρο και να κάνουν γνωστό το έργο τους στο Αθηναϊκό φιλότεχνο κοινό.

Όσοι εικαστικοί ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία και να συμμετάσχουν, “ανεβάζουν” ΜΙΑ εικόνα από ένα έργο τους στη σελίδα της εκδήλωσης (φωτογραφίες, όχι links) και ζητάνε από τους ηλεκτρονικούς φίλους τους να κάνουν Like σε αυτή (και να αφήσουν ένα μικρό σχόλιο), ενημερώνοντάς τους για το διαγωνισμό.

Τα 12 έργα με τα περισσότερα like, στο τέλος του διαγωνισμού, θα αποτυπωθούν στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2016 της γκαλερί μας (ένα έργο ανά μήνα), ενώ τα 12 “επιλαχόντα” θα κοσμήσουν την τελευταία σελίδα που περιέχει το ημερολόγιο 2017. Επίσης, όλα τα έργα (12 πρώτα + 12 “επιλαχόντα”) θα εκτεθούν στην ομαδική έκθεση για το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2016, που θα πραγματοποιηθεί στην Art Kolonaki από 3 ως 12 Δεκεμβρίου.

Κάθε έργο Τέχνης μπορεί να συμμετάσχει (ζωγραφικό, γλυπτό, αγιογραφία, ψηφιδωτό, μικρογλυπτό, εικαστική φωτογραφία, κλπ). Ο μόνος περιορισμός που θέτουμε είναι ότι τα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπες, αυθεντικές δημιουργίες των ίδιων των εικαστικών δημιουργών και φυσικά η φωτογραφία τους σε υψηλή ανάλυση και ποιότητα. Η συμμετοχή τόσο στον διαγωνισμό, όσο και στην έκθεση είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 5 Οκτωβρίου ως και τις 14 Νοεμβρίου. Στις 15 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και τα έργα που κερδίζουν θα πρέπει να βρίσκονται στη γκαλερί, το αργότερο ως τις 28 Νοεμβρίου με ευθύνη του εικαστικού, ώστε να γίνει η ανάρτησή τους.

Για όρους, προϋποθέσεις και δήλωση συμμετοχής, επισκεφτείτε τη σελίδα του διαγωνισμού στο facebook: https://www.facebook.com/events/1151419681538445