Κυριακή, 09 Αυγούστου 2009 15:33

1ος Διεθνής Διαγωνισμός υποβρύχιας φωτογραφίας (Προθεσμία 26/08/2009)1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
από το Πανελλήνιο Κέντρο Υποβρύχιας Φωτογραφίας Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας και το Δήμο Θάσου.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1) Κάθε καλλιτέχνης φωτογράφος θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος αυτοδύτης. Η ιδιότητά του αποδεικνύεται από το αντίστοιχο πτυχίο του στην αυτόνομη κατάδυση το οποίο επισυνάπτεται στο φάκελο συμμετοχής του.
2) Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αυτοδύτες που είναι άνω των 18 ετών. 3) Κάθε καλλιτέχνης φωτογράφος θα πρέπει να στείλει από 1-5-2009 έως 26-8-2009 3 (τρεις) φωτογραφίες εκτυπωμένες σε διαστάσεις από 13Χ18cm ως 20X30cm καθώς και cd με τις φωτογραφίες σε μορφή, TIF ή JPEG στα 300 dpi, στο Πανελλήνιο Κέντρο Υποβρύχιας Φωτογραφίας Έρευνας και Τεχνολογίας, δ/νση: Γαλλικής Δημοκρατίας 81 - Τ.Κ. 653 02 - Καβάλα, ως τις 26-8-2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου). 4) Οι τρεις φωτογραφίες ορίζονται στις εξής 3 (τρεις) κατηγορίες.
α) Άνθρωπος και Θάλασσα ( ανθρώπινες δραστηριότητες μέσα στη θάλασσα, χρήση μοντέλου, επαγγέλματα σχετικά με τη θάλασσα κ.τ.λ.).
β) Μακροφωτογραφία.
γ) Τοπίο μέσα στην θάλασσα (ανθρώπινη παρουσία δεν πρέπει να υπάρχει ).
5) Πίσω από κάθε φωτογραφία θα πρέπει να γράφεται η τοποθεσία που έχει γίνει η φωτογράφηση
(χώρα και ακριβής τοποθεσία ) .
6) Φωτογραφίες που δείχνουν νεκρά ψάρια ή κατεστραμμένα όστρακα για την εξυπηρέτηση της φωτογράφησης, θα ακυρώνονται.
7) Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι αμετάκλητα. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν έχει το δικαίωμα ένστασης. 8) Κάθε καλλιτέχνης φωτογράφος μαζί με τις φωτογραφίες θα πρέπει να στείλει συμπληρωμένη και την αίτηση συμμετοχής.
9) Οι φάκελοι συμμετοχής και οι φωτογραφίες δεν επιστρέφονται.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
1.Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από πέντε άτομα διαφορετικών ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το αντικείμενο του διαγωνισμού.
2.Κάθε φωτογραφία βαθμολογείται από το 10 ως το 100, από κάθε ένα μέλος της επιτροπής. Η συνολική κατάταξη γίνεται σύμφωνα με τη συνολική βαθμολογία που συμπληρώνει κάθε διαγωνιζόμενος από τις φωτογραφίες του.
3.Η επιτροπή συνεδριάζει στις 4 , 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2009.
4.Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 8 Σεπτεμβρίου 2009.

ΒΡΑΒΕIΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
1. Όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.
2. Πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί στους πρώτους κάθε κατηγορίας και στον πρώτο συνολικής βαθμολογίας. Οι τέσσερις (4) πρώτοι, συνολικής κατάταξης, καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν από τις 10 Οκτωβρίου 2009 ημέρα Σάββατο έως 16 Οκτωβρίου 2009 ημέρα Παρασκευή στα Λιμενάρια της νήσου Θάσου (studios Θανάσης thassos.island.de Τήλ. 25930 51966) σε δίκλινα δωμάτια (ανά δύο) με ένα γεύμα ημερησίως, Θα πραγματοποιηθούν καταδύσεις σε διάφορες περιοχές του Νησιού, για υποβρύχια φωτογράφηση καθώς επίσης και εκδρομές για επίγεια φωτογράφηση. (Θάσος: το βορειότερο νησί του Αιγαίου με προστάτη των Αρχάγγελο Μιχαήλ και πλήθος παραδοσιακών χωριών. Είναι το νησί του αρχαίου Έλληνα ζωγράφου Πολύγνωτου και του φημισμένου Ολυμπιονίκη Θεαγένη. Το νησί του Μαρμάρου, της Αμπέλου και του Κρασιού, της Ελιάς και του Λαδιού, του Πεύκου, της Ρίγανης, του Θυμαριού, της Μέλισσας και του Μελιού, του Ήλιου και της Θάλασσας)
3. Οι επόμενοι δέκα (10) καλλιτέχνες θα φιλοξενηθούν για τρεις ημέρες σε περιοχές του Ν. Καβάλας, σε δίκλινα δωμάτια (ανά δύο) με ένα γεύμα ημερησίως, μέσα στο 2010 και θα πραγματοποιήσουν καταδύσεις για φωτογράφηση (οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν).
4. Το ταξίδι βράβευσης αφορά τους 4 πρώτους (θέση από 1 ως 4) στη συνολική βαθμολογία για τα Λιμενάρια της Θάσου και τους 10 επόμενους (θέση από 5 ως 14) στην Καβάλα.
5. Ο τελικός βαθμός του κάθε διαγωνιζόμενου θα διαμορφώνεται από το σύνολο της βαθμολογίας των κριτών (βαθμός από 10 έως 100).
6. Τα έπαθλα είναι αυστηρώς προσωπικά και δεν ανταλλάσσονται με άλλα ούτε εξαργυρώνονται με χρήματα.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
1) Οι φωτογραφίες που θα σταλούν με αλληλογραφία καθώς και εκείνες που θα τραβηχτούν κατά την φιλοξενία , παραμένουν στο αρχείο του Π.Κ.Υ.Φ.Ε..Τ. για ερευνητικούς και καλλιτεχνικούς λόγους καθώς και για τη χρησιμοποίησή τους σε βιβλία, λευκώματα, επιστημονικά συγγράμματα, εκθέσεις ή με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο αποφασίσει το Π. Κ. Υ. Φ. Ε. Τ., χωρίς να θεμελιώνεται εκ της προβολής οποιαδήποτε δικαίωμα του φωτογράφου ή τρίτου προσώπου, υπό τη μόνη προϋπόθεση ότι θα αναγράφεται πάντα το όνομα του φωτογράφου, εκτός αυτών που δεν επιθυμούν να γραφούν τα προσωπικά τους στοιχειά.
2) Οι συμμετέχοντες συναινούν όπως τα προσωπικά τους δεδομένα χρησιμοποιηθούν από το Π. Κ. Υ. Φ. Ε. Τ. είτε δια αυτοματοποιημένων μέσων είτε δια μη αυτοματοποιημένων μέσων. Το Π. Κ. Υ. Φ. Ε. Τ. δύναται να εισάγει τα δεδομένα αυτά σε αρχείο δεδομένων με σκοπό τη μελλοντική επικοινωνία μαζί τους. Το αρχείο αυτό θα κρατηθεί και μετά την λήξη του διαγωνισμού. Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κάθε ενδιαφερόμενος, απευθυνόμενος εγγράφως προς το Π. Κ. Υ. Φ. Ε. Τ. , διατηρεί το δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης, μεταβολής ή/και αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, βάσει του άρθρου 11- 13 του νόμου 2472/1997.
3) Όλοι οι συμμετέχοντες εφόσον έχουν άδεια κατάδυσης, γνωρίζουν τους κανονισμούς κατάδυσης καθώς και τους κινδύνους. Οι διοργανωτές και το Π.Κ.Υ.Φ.Ε..Τ. δεν φέρουν ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα
συμβεί κατά την παραμονή και τις καταδύσεις στο Ν. Καβάλας.
4) Οι φωτογραφίες που θα παραδοθούν στο Π.Κ.Υ.Φ.Ε.Τ. θα είναι ανά άτομο. Κατά την φιλοξενία το κατώτερο είναι είκοσι φωτογραφίες ανά κατάδυση και για τους καλλιτέχνες που θα φωτογραφήσουν επίγεια το κατώτερο είναι τριάντα ανά εκδρομή (αρνητικά φίλμς η Slides θα τα εμφανίσει το Π.Κ.Υ.Φ.Ε.Τ.).
5) Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό προϋποθέτει και αποδεικνύει τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του παρόντος.
6) Το Π. Κ. Υ. Φ. Ε. Τ. διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τους όρους συμμετοχής και διεξαγωγής του διαγωνισμού καθώς και να ακυρώσει αυτόν μόνο για σπουδαίο λόγο.
7) Υπεύθυνος κατάδυσης ορίζεται ο Ματανάς Θεοφάνης από το καταδυτικό κέντρο « ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ » (διεύθυνση:Παληό Καβάλας τηλ. 2510442442 / 6944645671).
8) Νέα του Διαγωνισμού όπως και η αίτηση συμμετοχής θα αναρτηθούν στους ιστοχώρους www.kavala.gr ή www.teikav.edu.gr ή www.thassos.gr
9) Για επικοινωνία και περαιτέρω πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.