Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009 11:16

3ος διαγωνισμός φωτογραφίας για καλλιτέχνες της Πάτρας (Προθεσμία 1/8/2009)?Ο κινηματογράφος σε σχέση με τη φωτογραφία,
η φωτογραφική ματιά στον κινηματογράφο ?


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας - «Διεθνές Πανόραμα» www.independent.gr  και το «Cineek magazine - διαδικτυακό περιοδικό για τον Εναλλακτικό πολιτισμό» www.cineek.gr, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Πανοράματος που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 10 Οκτωβρίου του 2009 στην Πάτρα, διοργανώνει το 3ο διαγωνισμό φωτογραφίας «Φωτογραφίζοντας?σαν σινεμά» που απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφους που ζουν στην Πάτρα.
Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Φωτογραφίζοντας την καθημερινότητα της ζωής στη πόλη», και μέσα από μία ενότητα από 4 έως 8 φωτογραφίες θα παρουσιάζεται μια ιστορία. Οι καλύτερες φωτογραφικές ενότητες θα εκτεθούν στον χώρο των προβολών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας, ενώ στη συνέχεια θα αποτελέσουν κινητή έκθεση που θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον 30 πόλεις της Ελλάδας.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι 3 Πατρινοί καλλιτέχνες:
Νίκος Τσακανίκας, Φωτογράφος
Πολύζος Νικόλαος, Αρχιτέκτων - Φωτογράφος
Ζαβέρδας Βασίλης, Εκπαιδευτικός - Φωτογράφος

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Μπορεί να πάρει μέρος κάθε φωτογράφος, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας που ζει στη Πάτρα.
Α) Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να στείλει μία ενότητα από 4 έως 8 φωτογραφίες, ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, που θα απαρτίζουν μια πλήρη ενότητα (portfolio) παρουσιάζοντας μια ιστορία με την σκέψη «Φωτογραφίζοντας την καθημερινότητα της ζωής στη πόλη».
Από αυτές η Κριτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να επιλέξει τις σειρές των φωτογραφιών.
Τα έργα πρέπει να συνοδεύονται από τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail).
Β) Οι φωτογραφίες θα υποβάλλονται ταχυδρομικά σε CD με ανάλυση 300dpi και διαστάσεις 20Χ30cm. Κάθε αρχείο πρέπει να έχει το αύξοντα αριθμό που θα έχει η κάθε φωτογραφία για να παρουσιάζεται σωστά η σειρά των φωτογραφιών.
Γ) Σε περίπτωση που επιλεγούν για την έκθεση, οι φωτογραφίες θα τυπωθούν σε φωτογραφικό χαρτί 20Χ30 με kappa-mount πάχους 10mm, ώστε να μπορούν να εκτεθούν.
- Κάθε απρόβλεπτη περίπτωση που τυχόν θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, θα ρυθμίζεται με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του Πανοράματος που θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη φύλαξη και προστασία των έργων από οποιαδήποτε φθορά, δεν ευθύνεται όμως για απρόβλεπτη απώλεια ή καταστροφή τους.
- Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης & έκθεσης των φωτογραφιών τους για κάθε σκοπό, εκτός της εμπορικής εκμετάλλευσης, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρονται τα  ονόματα τους.
- Διαφάνειες ( slides ) δεν θα γίνονται δεκτά.
- Να σημειωθεί ότι η απουσία της αίτησης συμμετοχής θα σημαίνει ακύρωση της συμμετοχής σας.
- Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (διαστάσεις έργων, αναγραφή στοιχείων, υποβολή κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από τη διοργάνωση.
Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου 2009, τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών. Η εμπρόθεσμη συμμετοχή αποδεικνύεται βάσει ημερομηνίας αποστολής ταχυδρομείου. Προθεσμία λήξης παράδοσης τυπωμάτων η 10η Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΒΟΛΗ
1) Αίτηση συμμετοχής  συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη
Προαιρετικά σε  ηλεκτρονική μορφή (σε χαμηλή ανάλυση) στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2) να παραδοθούν (σε υψηλή ανάλυση300dpi) σε cd-rom (μαζί μα την αίτηση) στη διεύθυνση:
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας
«Διεθνές Πανόραμα»
(για το διαγωνισμό φωτογραφίας)
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10α
26441 Πάτρα


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Θα βραβευθούν οι 6 καλύτερες σειρές φωτογραφιών από  την Κριτική Επιτροπή. Οι αποφάσεις της είναι οριστικές και αμετάκλητες. Τα βραβεία  θα ανακοινωθούν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 από την ιστοσελίδα του Cineek magazine-για τον εναλλακτικό πολιτισμό (www.cineek.gr). Οι βραβεύσεις θα γίνουν στην Πάτρα παράλληλα με τις βραβεύσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας -11ου Διεθνές Πανόραμα. Επιδιώκουμε σε αυτόν το διαγωνισμό να μην είναι ο κύριος στόχος το βραβείο αλλά η διάκριση και η άμιλλα. Ευχόμαστε σε όλους που θα συμμετάσχουν καλή επιτυχία και όμορφες εικόνες.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε στον .