Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009 16:54

Μαθητικός ποιητικός διαγωνισμός για το Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων (Προθεσμία 30/6/2009)Ο Δήμος Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων προκηρύσσει το διαγωνισμό «ΑΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ» για το καλύτερο λυρικό ποίημα, εμπνευσμένο από το Ολοκαύτωμα. των Καλαβρύτων.
Για την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση τα ποιήματα θα συγκεντρωθούν από τα σχολεία και θα τα υποβάλλουν στο Δήμο Καλαβρύτων (Ταχ. Δ/νση: Γιάννη Κουτσοχέρα 6, Τ.Κ. 25 001 Καλάβρυτα), σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης. Για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα ποιήματα να αποσταλούν απευθείας στο Δήμο Καλαβρύτων.
Αρμόδια Επιτροπή θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τα ποιήματα. Η επίδοση των Βραβείων θα γίνει στο Δημαρχείο Καλαβρύτων σε επίσημη τελετή στις 13 Δεκεμβρίου 2009 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
1.Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό μέχρι δυο διαδοχικές χρονιές έχουν οι μαθητές ? φοιτητές όλων των όπου γης δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, Τ.Ε.Ε., Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. παντού όπου διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα.
2.Τα ποιήματα να είναι σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα και να περιέχονται στο Δήμο Καλαβρύτων έως 30 Ιουνίου 2009.
3.Για να εξασφαλίζεται η ανωνυμία, το ποίημα πρέπει να φέρει μια συνθηματική επιγραφή ή ψευδώνυμο, ενώ το ονοματεπώνυμο του μαθητή, του διδάξαντος, καθώς και η διεύθυνση του σχολείου να αναγράφονται σε σημείωμα εσώκλειστο σε φάκελο αδιαφανή, καλά σφραγισμένο και συρραμμένο στο ποίημα.
4.Ο Δήμος Καλαβρύτων μπορεί να απονείμει αντί βραβείου, έπαινο ή εύφημη μνεία.

ΒΡΑΒΕΙΑ
1.Τέσσερα βραβεία, ένα για το Δημοτικό, ένα για το Γυμνάσιο, ένα για το Λύκειο και ένα για Α.Ε.Ι. - με έπαθλο 500 ΕΥΡΩ για το καθένα - στο μαθητή-φοιτητή ή μαθήτρια-φοιτήτρια που έγραψε το καλύτερο ποίημα.
2.Εύφημη μνεία ευδόκιμης διδασκαλίας στο φιλόλογο καθηγητή ή δάσκαλο.