Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 20:03

Παγκόσμιος διαγωνισμός κατασκευής παιδικής κούκλας (Προθεσμία 30/6/2009)Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης στην προσπάθειά της να γνωρίσει  μέσα από την Παιδική δημιουργία τα παιδιά του κόσμου και να  τα φέρει όσο πιο κοντά μπορεί  ξεκίνησε  το 2000  την  εφαρμογή  του  προγράμματος  - γέφυρες αγάπης -

Κατασκευή κούκλας

Αφιερώνουμε αυτό το διαγωνισμό στο πιο αγαπημένο παιχνίδι από τα  χρόνια της παιδικής αθωότητας και δίνουμε την   ευκαιρία στα παιδιά να φτιάξουν με τα χέρια τους τη δική τους κούκλα.
Η κούκλα είναι ο φίλος ή  η φίλη, που στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, μοιράζεται τους φόβους και τις χαρές μας και μας παρηγορεί.  Άλλοτε  μας  κρατάει συντροφιά  στη μοναξιά μας και στα όνειρά μας. Μα πάνω από  όλα στη κούκλα εκφράζουμε  τον άλλο μας εαυτό σε διαφορετικούς ρόλους που θα παίξουμε αργότερα στης ζωής μας.
Άλλες φορές πάλι είναι ο ένδοξος ήρωας που μαζί του πολεμάμε το κακό  ή  η καλή νεράιδα, η αφοσιωμένη πριγκίπισσα που  μας ταξίδευε σε χώρους μαγικούς των παραμυθιών, έτοιμη να παίξει το ρόλο που θα της ζητήσουμε.
Φτιάξτε τις κούκλες καλοδουλεμένες, με αγάπη και μεράκι σαν να είναι ένα κομμάτι από τον εαυτό σας, η φίλη σας, η εκπρόσωπος της πατρίδας σας αλλά και  ο  ήρωας των παραμυθιών  και της παράδοσής σας. Αφήστε  τη φαντασία σας να κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και φτιάξτε κούκλες που ταξιδεύουν  από το παρελθόν,  είναι το  παρόν  μας  ή  πάνε στο μέλλον. . .

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1)  Μπορούν να λάβουν μέρος  παιδιά  και νέοι από 10-18 ετών
2)  Διαστάσεις  από 30 εκ. έως 150 εκ.
3)  Υλικά : Ύφασμα, κλωστές, μαλλί, Βαμβάκι, καλάμι, πάπυρο, ξύλο, χαρτί, μέταλλα, σύρμα  κτλ.
4)  Στην  ομαδική συμμετοχή να μας γράψετε τον αρχηγό  της ομάδος και τα ονόματα των παιδιών  που συνεργάσθηκαν
Προσοχή!  Όχι εύθραυστα υλικά! Απαγορεύεται  η αποστολή  βιομηχανικής κούκλας! Κρεμάστε στο λαιμό της κούκλας σας, με ευανάγνωστα  γράμματα, την ταυτότητά της. Γράψτε μας,  το ρόλο που παίζει στη ζωή σας!

Βραβεία
Θα  απονεμηθούν  10 βραβεία
Σπέσιαλ  Χρηματικό Βραβείο 1.000 ?-  για την καλλίτερη κούκλα του κόσμου 
1ο  χρυσό βραβείο της  Ακαδημίας.
2ο  ασημένιο βραβείο της Ακαδημίας.
3ο   χάλκινο βραβείο της Ακαδημίας.
Θα απονεμηθούν τα χάλκινα  βραβεία της Ακαδημίας
- για τη κούκλα  από το Παρελθόν
- για τη κούκλα  από το Παρόν.
- για τη κούκλα από το  Μέλλον
- για την πιο Καλοδουλεμένη κούκλα,
- για την  πιο Πρωτοποριακή κούκλα,
- για την ωραιότερη Παραδοσιακή κούκλα
- για  την  καλλίτερη κούκλα της γιαγιάς
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν ταχυδρομικώς  τον Νοέμβριο 2009 και  στην ιστοσελίδα μας  www.artlita.gr

Η Ακαδημία  Παιδικής Τέχνης κάνει προσπάθειες καλής συνεργασίας και επικοινωνίας ανάμεσα στους φίλους μας και στους φορείς των χωρών που δηλώνουν συμμετοχή.
Για να μας βοηθήσετε, σας παρακαλούμε αν έχετε την ευγενή  καλοσύνη,  να τηρείτε τους όρους συμμετοχής και να γράφετε καθαρά , με κεφαλαία γράμματα &  με  τη γραμματοσειρά  Times New Roman όλα τα στοιχεία που σας ζητάμε.
Να υπάρχουν όλα τα στοιχεία κρεμασμένα στις κούκλες  καθώς και αναλυτική λίστα των ονομάτων των παιδιών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
Η σωστή και πλήρης διεύθυνση  με τη σφραγίδα του φορέα (σχολείο,  εργαστήρι, σύλλογος πολιτιστικός κτλ)  βοηθά να λαμβάνετε σωστά τα βραβεία σας.
Τα έργα θα γίνουν δεκτά ως 30 Ιουνίου 2009
Τα έργα  δεν επιστρέφονται. Αν θέλετε μπορείτε να κρατάτε αντίγραφα  ή φωτογραφίες των έργων σας. Τα έργα ανήκουν στην Ακαδημία Παιδικής Τέχνης και μπορεί να τα παρουσιάσει,  να τα  εκτυπώσει και να τα  εκδώσει.

Παρακαλούμε να στείλετε τις συμμετοχές σας στην παρακάτω διεύθυνση
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
28ης Οκτωβρίου 250  Τ.Κ  67100-ΞΑΝΘΗ
Πρόεδρο κ. Μαυρογένη Λίτα      
Τηλ. και Fax. 25410 67044


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας