Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 08:38

Oticons Faculty: Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής (Προθεσμία έως 29/6/14)

Ο πιο καινοτόμος Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής ξεκίνησε ήδη! http://faculty.oticons.com | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ LALO SCHIFRIN - HARRY GREGSON-WILLIAMS - RACHEL PORTMAN – JAN A.P. KACZMAREK ΚΑΙ Ο SHIGERU UMEBAYASHI?
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ OTICONS FACULTY FILM MUSIC COMPETITION!


OTICONS FACULTY: ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η Oticons Ltd., η πιο νέα και φιλόδοξη εταιρεία εκπροσώπησης συνθετών κινηματογραφικής μουσικής στον κόσμο, ανακοινώνει την έναρξη του Oticons Faculty Film Music Competition. Ο συγκεκριμένος θεσμός, που ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος στις 20 Απριλίου 2014, επιθυμεί να ανατρέψει τα σύγχρονα δεδομένα στην κινηματογραφική και την μουσική βιομηχανία! Για τον λόγο αυτό πρωταρχικός στόχος του διαγωνισμού είναι η εύρεση εξαιρετικών μουσικών ταλέντων από όλο τον κόσμο, που αξίζουν να ακουστούν και να κάνουν καριέρα ως συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής.

διαγωνισμός Oticons Faculty θέλει να στρέψει την προσοχή μας και πάλι στην Ποιότητα στην κινηματογραφική μουσική. Κανείς μέχρι τώρα δεν είχε ενδιαφερθεί να προσεγγίσει αυτό το σημαντικό ζήτημα κατά αυτό τον τρόπο", δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ συνθέτρια Ρέητσελ Πόρτμαν, η οποία στηρίζει το εγχείρημα από την θέση του κριτή. Πράγματι, το Oticons Faculty είναι ένας διαγωνισμός μοναδικού ύφους και περιεχομένου. Οι ίδιοι οι δημιουργοί του θεωρούν το συγκεκριμένο τους πόνημα μια δύσκολη αποστολή μεν, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουν το σκηνικό στον χώρο του κινηματογράφου και της κινηματογραφικής μουσικής.

Κατά γενική ομολογία, και αυτό πλέον δεν είναι μυστικό μεταξύ των επαγγελματιών του κινηματογράφου, η μουσική, παρότι για όλους αποτελεί ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία μιας κινηματογραφικής ταινίας, τα τελευταία χρόνια δίνει μια εντύπωση... στασιμότητας και κοινότυπου ύφους και προβλέψιμότητας. Όλα αυτά είναι σε τέτοιο βαθμό που η τελική εντύπωση που τελικά οι επαγγελματιές ή οι φίλοι του σινεμά έχουν πια, να είναι πως σχεδόν όλα τα original score που συνθέτονται πλέον μοιάζουν σχεδόν ίδια μεταξύ τους...
Αυτό το προφανές πλέον και πολυδιάστατο - σε συνέπειες - πρόβλημα, αποτέλεσε το κίνητρο των ιδρυτών της Oticons για την δημιουργία του διαγωνισμού Oticons Faculty. Για πρώτη φορά ξεκίνησε φέτος στις 20 Απριλίου 2014 αλλά στόχος τους είναι να τον επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο!
Ελπίζουν έτσι να μπορέσουν να συμβάλλουν στην μελλοντική αναδιαμόρφωση ενός νέου σκηνικού για τον στίβο της κινημτογραφικής μουσικής.

OTICONS FACULTY: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Κάθε βήμα αυτού του διαγωνισμού θα γίνει εξ ολοκλήρου online, στη διαδικτυακή πλατφόμα του διαγωνισμού (http://faculty.oticons.com). Εγγραφή, καταχώρηση (upload) των συμμετοχών, ακόμα και η ψηφοφορία και η τελική συνεδρίαση των κριτών! Από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 8 Ιουνίου κάθε ενδιαφερόμενος συνθέτης, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και χωρίς καμμία ειδική προυπόθεση να τον περιορίζει, μπορεί να εγγραφεί. Οι 10 φιναλίστ που θα μοιραστούν τα βραβεία θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου 2014!OTICONS FACULTY: ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού Oticons Faculty συμμετέχουν μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους, πολυβραβευμένους και σημαντικούς συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής!
LALO SCHIFRIN - Πρύτανης του Faculty ("Επικίνδυνες Αποστολές", "Βρώμικος Χάρυ", "Bullitt" και πάνω από 100 άλλα original scores)
DIRK BROSSÉ - Πρόεδρος Κριτικής Έπιτροπής (Συνθέτης, Μαέστρος του "Star Wars in Concert World Tour")
JEFF ATMAJIAN - Ενορχηστρωτής ("Σκοτεινός Ιππότης", "King Kong")
HARRY GREGSON-WILLIAMS - Συνθέτης ("Shrek", "Παιχνίδι Κατασκόπων")
JAN A.P. KACZMAREK - Βραβευμένος με Όσκαρ Συνθέτης ("Ψάχνοντας την Χώρα του Ποτέ", "Άπιστη")
JESPER KYD - Συνθέτης ("Assassin's Creed", "Hitman" videogames)
RACHEL PORTMAN - Βραβευμένη με Όσκαρ Συνθέτρια ("Chocolat", "Μη Μ'Αφήσεις Ποτέ", "Μια Μέρα")
ATTICUS ROSS - Βραβευμένος με Όσκαρ Συνθέτης ("Social Network", "Το Κορίτσι με το Τατουάζ")
SHIGERU UMEBAYASHI – Συνθέτης ("Ερωτική Επιθυμία", "Ιπτάμενα Στιλέτα")
STEPHEN WARBECK - Βραβευμένος με Όσκαρ Συνθέτης ("Ερωτευμένος Σέξπηρ", "Billy Elliott")

Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για συμμετοχή στον διαγωνισμό, την φόρμα εγγραφής αλλά και την πλήρη λίστα με την κριτική επιτροπή και τα Βραβεία για τους νικητές, στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://faculty.oticons.com