Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 22:22

Διαγωνισμός Διηγήματος «Παράξενες μέρες» (Προθεσμία έως 30/04/2013)

Οι Εκδόσεις Παράξενες Μέρες ανακοινώνουν διαγωνισμό διηγήματος με σκοπό τη δημιουργία βιβλίου με σύγχρονα ελληνικά διηγήματα. Το θέμα του διαγωνισμού όπως και ο τίτλος του βιβλίου θα είναι το όνομα των εκδόσεών μας: Παράξενες Μέρες.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2013 και θα λήξει στις 30 Απριλίου του 2013. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σχετικά με το λογοτεχνικό είδος του διηγήματος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία που σχεδιάζουμε να εκδώσουμε μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα μας και ειδικότερα στην ενότητα «Οι κανόνες του παιχνιδιού»

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των συγγραφέων που θα συμμετέχουν στην ανθολογία. Η συλλογή θα εκδοθεί το φθινόπωρο του 2013 και θα διατίθεται στα βιβλιοπωλεία και μέσω ίντερνετ όπως όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις μας. Οι συγγραφείς θα έχουν δωρεάν δύο αντίτυπα του βιβλίου.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «Παράξενες Μέρες».
2. Τα διηγήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 3.500 λέξεις.
3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα.
4. Γίνονται δεκτά κείμενα μόνο στην ελληνική γλώσσα.
5. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με ένα διήγημα. Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να έχουν βραβευθεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή να έχουν δημοσιευθεί σε βιβλίο ή έντυπο ή να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
6. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας. Ψευδώνυμα θα γίνονται δεκτά μέχρι την ανακοίνωση της Μικρής Λίστας. Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων όσοι έχουν προκριθεί στη μικρή λίστα θα πρέπει να μας στείλουν μέχρι το τέλος ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ένα σύντομο βιογραφικό.
Για κάθε συμμετοχή θα υπάρχει επιβεβαιωτική απάντηση με e-mail.
7. Θεωρούμε ως ηλεκτρονική σας διεύθυνση εκείνη μέσω της οποίας στέλνετε τη συμμετοχή σας. Εάν αυτό δεν ισχύει πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώνετε, προσθέτοντας ένα e-mail επικοινωνίας.
8. Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προσοχή: Δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές σε μορφή χειρογράφου. Στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word. doc αλλά ΟΧΙ σε pdf
9. Όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους του διαγωνιζόμενου την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2013. Η πρώτη επιλογή για τη μικρή λίστα θα ανακοινωθεί μέχρι την 1η Ιουνίου 2013. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι την 1η Ιουλίου 2013.

Η έκδοση της ανθολογίας θα περιλαμβάνει 20 διηγήματα, με την σημείωση ότι ο αριθμός των διηγημάτων που θα συμπεριληφθούν στην έκδοση θα πρέπει να είναι ανάλογος και με την ποιότητα των συμμετοχών σύμφωνα με τα κριτήρια του εκδοτικού οίκου. Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση είναι πιθανό να περιλαμβάνει λιγότερα διηγήματα.
Η έκδοση του βιβλίου θα είναι ένας τρόπος για να οριοθετήσουμε την εμφάνισή μας στον εκδοτικό χώρο. Φυσικά θα έχουν προηγηθεί οι πρώτες μας εκδόσεις την Άνοιξη του 2013, ενώ η έκδοση της ανθολογίας θα κυκλοφορήσει, ταυτόχρονα, ελπίζουμε με τις φθινοπωρινές μας εκδόσεις με διηγήματα και μυθιστορήματα Ελλήνων αλλά και ξένων συγγραφέων. Το γεγονός όμως ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα έχει τον τίτλο που διαλέξαμε για τις εκδόσεις μας θα είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του στυλ των εκδόσεών μας, με μια έννοια ένα πρώτο «αποτύπωμα» στον εκδοτικό χώρο.

Όλοι οι συγγραφείς που τα διηγήματά τους θα συμπεριληφθούν στην έκδοση «Ιστορίες για την Ελλάδα» θα παραλάβουν δωρεάν δύο αντίτυπα του βιβλίου.
Τα πνευματικά δικαιώματα των διηγημάτων παραμένουν στους συγγραφείς, εκχωρούνται στον εκδοτικό οίκο μόνο για τη συγκεκριμένη έκδοση και μόνο για τρία χρόνια από την κυκλοφορία του βιβλίου.

Η ανακοίνωση των διηγημάτων που διακρίθηκαν και θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο «Παράξενες Μέρες, πρώτη συλλογή διηγημάτων» θα γίνει στην ιστοσελίδα των εκδόσεων ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο, με σύμφωνη γνώμη των συγγραφέων, κάποια διηγήματα που θα έχουν μπει στη Μικρή Λίστα αλλά όχι στην έκδοση να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.paraxenesmeres.gr

Η πρώτη φάση της επιλογής των διηγημάτων θα ανακοινωθεί την 1η Ιουνίου. Οι συγγραφείς που θα έχουν προκριθεί στη Μικρή Λίστα θα ειδοποιηθούν με e-mail και θα γίνει ανανέωση ενδιαφέροντος συμμετοχής για το διαγωνισμό ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα δημοσιευθούν αλλού τα διηγήματα μέχρι τουλάχιστον την έκδοση του βιβλίου. Η τελική ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει από την ομάδα του εκδοτικού οίκου Παράξενες Μέρες μέχρι την 1η Ιουλίου.

Τα διηγήματα ΔΕΝ θα πρέπει να έχουν τον τίτλο του διαγωνισμού. "Παράξενες Μέρες" είναι το θέμα του διαγωνισμού, άρα δεν μπορεί να είναι και τίτλος ενός διηγήματος που συμμετέχει.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται και την αποδοχή των κανόνων του.

Υπεύθυνος διαγωνισμού και υπεύθυνος έκδοσης: Κωστής Μαλουσάρης
Προεπιλογή διηγημάτων: Ματθαίος Χαλκιάς
Οργάνωση διαγωνισμού: Γρηγόρης Παπαδογιάννης