Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 15:55

Διαγωνισμός τέχνης για τους μαθητές της Σύμης (Προθεσμία 10/4/2009)Ο ΦΑΡΟΣ είναι μια πρωτοβουλία των Φίλων Ζώων Σύμης και της ιστοσελίδας SymiGreece.com να φέρει Έλληνες κτηνίατρους στο νησί για τη φροντίδα, περίθαλψη και προστασία των ζώων (κατοικίδιων, αδέσποτων, ζώων συντροφιάς και παραγωγικών ζώων).

Στο πλαίσιο αυτό της πρωτοβουλίας του ΦΑΡΟΥ να αναδείξει την προστασία των ζώων της Σύμης σε ένα σημαντικό παράγοντα πολιτισμού και να συμβάλει στην εδραίωση ενός νέου ήθους στη σχέση του κόσμου με τα ζώα του νησιού, καλούμε όλα τα νέα παιδιά της Σύμης να πάρουν μέρος στο πρωτο διαγωνισμό τέχνης που διαργανώνει ο ΦΑΡΟΣ με θέμα την προστασία και την φροντίδα των ζώων της Σύμης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλη τη μαθητική νεολαία του νησιού, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο, θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 10 Απριλίου 2009 ημέρα που κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα. Όσοι επιθυμούν να συμετάσχουν στο διαγωνισμό μπορούν να διαλέξουν όποιο είδος τέχνης επιθυμούν: από ζωγραφική ή άλλο είδος χειροτεχνίας (π.χ. μικρογλυπτική, κολάζ, τριασδιάστατες κατασκευές, κλπ), μέχρι ?μοντέρνα τέχνη?, φωτογραφία και βίντεο. O μόνος περιορισμός είναι στο θέμα του έργου που πρέπει να είναι σχετικό με τα ζώα της Σύμης.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού, ο ΦΑΡΟΣ θα διαργανώσει μια καλιτεχνική έκθεση σε κατάλληλο χώρο στη Σύμη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό όπου και θα εκτεθούν όλα τα έργα. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη και στο διαδίκτυο μέσα από τη SymiGreece.com έτσι ώστε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να μπορούν να δουν τα έργα ακόμα κι αν δεν βρίσκονται στη Σύμη εκείνη την περίοδο. Στα πλαίσια της έκθεσης, και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, ο ΦΑΡΟΣ θα βραβεύσει τα καλύτερα έργα ανά κατηγορία, ηλικία, κλπ. Επίσης, τα βραβευμένα έργα θα συμπεριληφθούν σε ένα ημερολόγιο για τη Σύμη που θα εκδόσει ο ΦΑΡΟΣ το καλοκαίρι του 2009 και το οποίο θα διατείθεται προς πώληση σε όλη τη Σύμη αλλά και στο διαδύκτιο. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του ημερολογίου θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του ΦΑΡΟΥ.

Περισσότερες πληροφορίες στον σχετικό δικτυακό τόπο.