Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009 04:58

Διαγωνισμός Φωτογραφίας για την Κρήτη με θέμα "Μια στιγμή Ιστορίας" (Προθεσμία 20/05/2009)Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Μια στιγμή Ιστορίας» προκηρύσσει το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Γαζίου με αφορμή την ολοκλήρωση του σεμιναρίου Φωτογραφίας που υλοποιήθηκε από το Κ.Ε.Ε. Ηρακλείου στο Δήμο Γαζίου τους δύο προηγούμενους μήνες.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με φωτογραφίες που αφορούν στην τοπική Ιστορία της Κρήτης. Τα θέματα των φωτογραφιών μπορούν να αντληθούν από αρχαιολογικούς-ιστορικούς χώρους, μνημεία, μουσεία αγάλματα, αγγεία, εκκλησίες κ.τ.λ.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος προσκομίζοντας στο δημοτικό γυμναστήριο Γαζίου από 1 έως 4 φωτογραφίες (συμμετοχές) έγχρωμες ή ασπρόμαυρες μέχρι τις 20 Μαΐου 2009.

Διαστάσεις φωτογραφιών: μικρή πλευρά έως 20εκ. μεγάλη πλευρά έως 45εκ.

Στις 22 Μαΐου ειδική κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από 2 φωτογράφους και μία ζωγράφο θα αξιολογήσει τις φωτογραφίες. Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες φωτογραφίες δίνοντας στους διαγωνιζόμενους: 1ο βραβείο ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 2ο βραβείο φωτογραφικό λεύκωμα Παπαϊωάννου, 3ο βραβείο φωτογραφικό λεύκωμα Κωνσταντίνου Μάνου «A Greek Portfolio» Οι φωτογραφίες δεν επιστρέφονται στους συμμετέχοντες. Μετά το τέλος του διαγωνισμού θα συμπεριληφθούν σε έκθεση φωτογραφίας και έπειτα για την δημιουργία λευκώματος.

Έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Δημαρχείου Γαζίου από 25 έως 28 Μαΐου.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει να φέρει τις συμμετοχές του σε σφραγισμένο φάκελο και έχοντας γράψει απ? έξω τα στοιχεία του (όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο).