Σάββατο, 07 Μαρτίου 2009 03:34

Πανελλήνιος Δημιουργικός Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα το Σύμπαν (Προθεσμία 31/3/2009)ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ? ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ»

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου ? Λυκείου και στοχεύει στο να αναδείξει τις γνώσεις και τις πληροφορίες που έχουν οικειοποιηθεί οι μαθητές για την δομή του Σύμπαντος.
Οι μαθητές μπορούν να εκφραστούν μέσω διαφόρων τρόπων (κείμενο, παράσταση, μουσική, videowal, video, προσομοιώσεις, παράσταση θεατρική κ.λ.π.).
Οι κατηγορίες θα είναι δύο. Η μία αφορά τους μαθητές Γυμνασίου και η άλλη τους μαθητές Λυκείου. Θα βραβευτούν οι δέκα καλύτερες παρουσιάσεις του Γυμνασίου και οι δέκα του Λυκείου. Οι τρείς πρώτες για κάθε κατηγορία θα βραβευτούν με χρηματικά ποσά.
Το σύνολο των εργασιών που θα προκριθούν από την Επιστημονική Επιτροπή θα παρουσιαστούν .Το σύνολο των εργασιών θα παρουσιαστούν στην Τεχνόπολις στο Γκάζι σε μορφή Festival ,σε χώρο που θα επιλέξουν οι διοργανωτές σε μορφή festival. Η διάρκεια του festival θα είναι τριήμερη όπου οι μαθητές μεμονωμένα ή σε ομάδες θα παρουσιάσουν την εργασία τους. Η κρίση των εργασιών θα γίνει από ειδική επιτροπή επιστημόνων και καλλιτεχνών.
Εκτιμούμε ότι με τη δυνατότητα έκφρασης, επί του γνωστικού πεδίου, για το Σύμπαν οι μαθητές θα αναδείξουν την ερευνητική και εφευρετική τους ικανότητα και συγχρόνως θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναζητήσουν μέσω διαφόρων τρόπων την πληροφορία που αφορά αυτό το μαγικό ? ανεξερεύνητο ? απέραντο Σύμπαν.
Τα σενάρια της συμμετοχής (περίληψη εργασίας) θα αποσταλούν στην Ένωση Ελλήνων  Φυσικών έως 31 Μαρτίου  2009 και η πλήρης εργασία (πέντε σελίδες ) έως 15 Απριλίου 2009.
Ο Διαγωνισμός θα γίνει αρχές Οκτωβρίου 2009, ένα τριήμερο Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι με παράλληλες εκδηλώσεις στην Ελληνογερμανική Αγωγή και το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ :
1. Με παράσταση θεατρική ? μουσική
2. Με χρήση Η/Υ με διάφορα λογισμικά
3. Με έκθεση εικαστικών ? έργα τέχνης (μακέτα, γλυπτό, πίνακας ζωγραφικής)
4. Με έκθεση φωτογραφίας (προσωπικές φωτογραφίες ή σύνθεση κολάζ με ανάλογο θέμα
5. Με κείμενο (λογοτεχνικό ? ποίηση)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :  Στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τηλ. 210/3635701, Πρωϊνές ώρες : Μοσχοβάκου Μαρία Αναστασία τηλ. 6937272620 ? Μπαλάσκα Βασιλική τηλ. 6942221303 ? Χρυσοστομίδου Αγάπη τηλ. 6977458886