Κυριακή, 01 Μαρτίου 2009 13:06

Λογοτεχνικός διαγωνισμός: "O ελληνισμός και ο Μέγας Αλέξανδρος" (Προθεσμία 31/3/2009)Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση ΝΟΣΤΟΣ & Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής

ΘΕΜΑ: "Ο ελληνισμός και ο Μέγας Αλέξανδρος (παρελθόν, παρόν και μέλλον)"

Όσοι ενδιαφέρονται για τον λογοτεχνικό διαγωνισμό θα πρέπει να ταχυδρομήσουν τα έργα τους στη διεύθυνση:

"ASOCIACION CULTURAL HELENICA NOSTOS? /CERTAMEN LITERARIO 2008
AVDA BELGRANO 615 PISO 8VO J"
1092 ΒUENOS AIRES - ARGENTINA


α) Τα έργα σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίγραφα τα οποία θα υπογράφονται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμιά άλλη ένδειξη. Τα κείμενα πρέπει να είναι ανέκδοτα, και να είναι γραμμένα με γραφομηχανή ή Η/Υ Κάθε αποστελλόμενο έργο να είναι τυπωμένο στη μια πλευρά της σελίδας Α4 και να μην υπερβαίνει τις δέκα σελίδες (γλώσσα ισπανικά η ελληνικά)

β) Ένας μικρότερος φάκελος που εξωτερικά θα γράφει το ψευδώνυμο και το λογοτεχνικό είδος, εσωτερικά δε, τα παρακάτω στοιχεία: ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ηλικία, επάγγελμα, τόπο γέννησης, τόπο καταγωγής, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail και ένα μικρό βιογραφικό.

γ) Οι συμμετοχές δεν επιστρέφονται.

δ) Προθεσμία υποβολής: 31η Μαρτίου 2009

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα κείμενά τους, τα οποία για το μεν διήγημα δε θα υπερβαίνουν τις δέκα σελίδες, για τη δε ποίηση, τους τριάντα στίχους.. Έξω από το φάκελο θα ορίζεται η κατηγορία (πεζό ή ποίηση).

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευθούν σε ειδική Ανθολογία. Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα. Σε κάθε διακριθέντα θα απονεμηθεί και ειδικό αναμνηστικό τιμητικής διάκρισης. Επίσης:

- Στον 1ο διακριθέντα θα απονεμηθεί και χρηματικό βραβείο 700 ευρώ
- Στον 2ο διακριθέντα θα απονεμηθεί και χρηματικό βραβείο 300 ευρώ
- Στους επόμενους τρεις διακριθέντες ειδικός έπαινος.