Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 07:34

Διαγωνισμός performance του Κινητήρα (Προθεσμία ως 26/02/12)

Ο Κινητήρας, μετά την επιτυχία του πρώτου διαγωνισμού για σόλο performance με τίτλο «Τι μ' αρέσει στην κρίση» το Μάρτιο του 2011, οργανώνει το δεύτερο διαγωνισμό με τίτλο «Τι θα έκανες αν δε φοβόσουν». Ο διαγωνισμός είναι μέρος του προγράμματος «Καλλιτέχνες με κρίση», και σκοπό έχει να δώσει κίνητρο και να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική κοινότητα να συνεχίσει να δημιουργεί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα και η Ευρώπη.


O Διαγωνισμός

Φέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ένα ντουέτο-performance διάρκειας 5-15 λεπτών μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, το standupcomedy κτλ., στο οποίο να συνεργάζονται επι ίσοις όροις καλλιτέχνες με ερασιτέχνες. (π.χ. Ένα κείμενο ερασιτέχνη το ερμηνεύουν δυο ηθοποιοί, ένας χορογράφος χορογραφεί δύο ερασιτέχνες , ένας ερασιτέχνης βίντεο άρτιστ συμμετέχει με το βίντεο του σε μία περφορμανς δυο χορευτών κ.λ.π)

Η διαδικασία του διαγωνισμού έχει ως εξής:

Οι συμμετέχοντες καλούνται να στείλουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.μέχρι τις 26/02/12, το βιογραφικό του καλλιτέχνη/ομάδας, την ιδέα τους, links από παλιότερες δουλειές και ένα μικρό κείμενο με θέμα «Γιατί θέλω να λάβω μέρος στο διαγωνισμό».

Θα γίνει επιλογή 6-8 ντουέτων, τα οποία θα παρουσιαστούν στο Κινητήρας studio στις 6-9 Απριλίου. Η επιλογή θα γίνει από μια τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τις Μάρθα Κλουκίνα, Άσπα Τομπούλη και Αντιγόνη Γύρα.

Νικητές και βραβεία

Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές και θα δοθούν δύο βραβεία:

• Το βραβείο της επιτροπής, το οποίο συνεπάγεται με την ευκαιρία να παρουσιάσουν μια παράσταση στο Κινητήρας studio κατά τη διάρκεια του τρίτου «In progress festival» το καλοκαίρι του 2012 για τρεις βραδιές.

• και το βραβείο του κοινού, το οποίο είναι χρηματικό ποσοστό 10% επί των εισπράξεων.

Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το διαγωνισμό να αναδειχθούν και θα διαφημιστούν στα media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Flora Kalomoiri photo Penny PapaoglouΗ Φλώρα Καλομοίρη σε στιγμιότυπο από την παράσταση της Αντιγόνης Γύρα «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε», φωτό Πένυ Παπάογλου

Κινητήρας studio
, Artistic Residency Centre,
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα 11742,
Τηλ: 210.9248 328
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.kinitirastudio.com
Facebook: Kinitiras Studio