Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 02:04

Παγκρήτιοι Λογοτεχνικοί αγώνες από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης (Προθεσμία 1/4/2009)

Ο Δήμος Ηρακλείου καθιέρωσε από το 1996 ένα Παγκρήτιο Πολιτιστικό θεσμό που στοχεύει στην ενίσχυση, προβολή και ανάδειξη των ντόπιων πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για την Παγκρήτια Συνάντηση Νέων Δημιουργών - «Πολιτιστικοί Αγώνες» που κάθε χρόνο περιλαμβάνει θεματικούς κύκλους από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν νέοι λογοτέχνες που κατάγονται ή διαμένουν στην Κρήτη σε δυο κατηγορίες.
Α. Μαθητές Γυμνασίου ? Λυκείου
Β. Μη μαθητές
2. Ο Διαγωνισμός συμπεριλαμβάνει συμμετοχές σε ΠΟΙΗΣΗ και ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ (δοκίμιο, διήγημα, θεατρικό έργο), σε ελεύθερο θέμα.
3. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν ένα φάκελο στο Πολύκεντρο Νεολαίας, Ανδρόγεω 2, κ. Γιώργος Αντωνάκης. Ο φάκελος θα περιέχει το έργο σε τέσσερα (4) αντίγραφα και ένα μικρότερο φάκελο που εξωτερικά θα αναφέρει το ψευδώνυμο και το λογοτεχνικό είδος και μέσα θα περιέχει τα παρακάτω στοιχεία : ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ηλικία, επάγγελμα, τόπο καταγωγής, τόπο γέννησης, διεύθυνση κατοικίας ,τηλέφωνο και κατηγορία (Α. μαθητές ? Β. μη μαθητές)
4. Το έργο πρέπει να είναι :
α. Αδημοσίευτο
β. Δακτυλογραφημένο
γ. Υπογεγραμμένο μόνο με το ψευδώνυμο και χωρίς καμιά άλλη ένδειξη.
5. Κάθε δημιουργός μπορεί να πάρει μέρος στη μία ή και στις δύο κατηγορίες του λογοτεχνικού διαγωνισμού (Ποίηση ? Πεζογραφία)με ένα έργο σε κάθε είδος (Για την κατηγορία της Ποίησης ένα ποίημα)
6. Η κριτική επιτροπή του ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ είναι τριμελής , ορίζεται από τον Δήμαρχο Ηράκλειου κο Γιάννη Κουράκη και αποτελείται από τους:
1.    Νίκο Ματζαπετάκη (Πρόεδρος Επιτροπής ? Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου)
2.    Κωνσταντίνο Μαστρογιαννάκη (Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Λογοτεχνών Ν. Ηρακλείου)
3.    Ντιάνα Μανουρά (Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου)
με αντικαταστάτρια την κ.Μαρία Φραγκιαδάκη (Αντιπρόεδρο της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου)

ΒΡΑΒΕΙΑ και ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ):

(Α. ΜΑΘΗΤΕΣ ? Β. ΜΗ ΜΑΘΗΤΕΣ)
α) Πεζογραφία (Ελεύθερο Θέμα)
β) Ποίηση (Ελεύθερο Θέμα)

1ο βραβείο: Απονομή τιμητικού διπλώματος
2ο βραβείο: Απονομή τιμητικού διπλώματος
3ο βραβείο: Απονομή τιμητικού διπλώματος
1ος έπαινος: Απονομή τιμητικού διπλώματος
2ος έπαινος: Απονομή τιμητικού διπλώματος
3ος έπαινος: Απονομή τιμητικού διπλώματος

Τα βραβεία και τους επαίνους θα συνοδεύουν βιβλία των εκδόσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Με ευθύνη της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου θα παρουσιαστούν τα έργα που θα διακριθούν σε ειδική Λογοτεχνική βραδιά στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.
Τα έργα που θα κατατεθούν στο Διαγωνισμό θα παραμείνουν στο Πολύκεντρο Νεολαίας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε μη κερδοσκοπικό σκοπό με την αναφορά του ονόματος του δημιουργού.
Τα έργα μπορούν να αποστέλλονται έως και την Δευτέρα 1 Απριλίου 2009 στην διεύθυνση του Πολύκεντρου Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου ( Ανδρόγεω 2, 71202 Ηράκλειο Κρήτης, υπ ?όψιν κ. Γ. Αντωνάκη)

τηλ 2810-399211-2 fax 2810-229207, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.