Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011 16:34

Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός ζωγραφικής-κολάζ «Το δένδρο που αγαπώ» (Προθεσμία 20/12/2011)

 

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας οργανώνει Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό ζωγραφικής-κολάζ για μαθητές Δημοτικού, με τίτλο: «Το δένδρο που αγαπώ».

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με την ευκαιρία του εορτασμού του έτους δασών.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές την πλούσια φυτική βιοποικιλότητα που υπάρχει στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Οι μαθητές θα αποτυπώσουν εικαστικά ένα δένδρο από ένα ελληνικό δάσος. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί έναυσμα για την αναζήτηση και κατανόηση των ελληνικών δασικών οικοσυστημάτων, συμβάλλει να αγαπήσουν οι μαθητές την ελληνική φύση και ενδεχομένως να προχωρήσουν σε δενδροφυτεύσεις.

Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικούδημοσίων και ιδιωτικών Δημοτικών σχολείων της Ελλάδας.

Θα υπάρχουν 3 ηλικιακά επίπεδα: Α & Β Δημοτικού, Γ & Δ Δημοτικού και Ε & Στ Δημοτικού. Τα έργα του διαγωνισμού πρέπει να παραδοθούν από 10 Νοεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2011.

Θα απονεμηθούν τα παρακάτω βραβεία:
Βραβείο Α & Β Δημοτικού: Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Βραβείο Γ & Δ Δημοτικού: Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Βραβείο Ε & Στ Δημοτικού: Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Οι προδιαγραφές του διαγωνισμού και η αίτηση συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
www.gnhm.gr 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας υπόψη κ. Λίλυς Ιακωβίδου-Αλευρά, τηλ. 210-8015870 (εσωτ. 527), φαξ 210-8012001, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.