Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 09:45

Διαγωνισμός για διακοσμητές, αρχιτέκτονες, designers (Προθεσμία: 28/01/2012)


Η Ένωση Διακοσμητών Κεντρικής ΕλλάδαςΕ.ΔΙ.Κ.Ε. διοργανώνει, στα πλαίσια του 4ου Interior Designer's Gala, εκδήλωση που οργανώνεται κάθε 2 χρόνια με διαφορετική θεματική ενότητα, Πανελλαδικό Διαδικτυακό Διαγωνισμό με τίτλο

Στόχος η ανάδειξη και ενίσχυση των Ελλήνων σχεδιαστών και η προβολή τους στην αγορά, μέσω των δημιουργιών τους.

Σε μία ομολογουμένως δύσκολη εποχή σε όλα τα επίπεδα της ζωής, η ΕΔΙΚΕ, θέλει να υποστηρίξει και να προβάλλει κάθε αξιόλογη καλλιτεχνική προσπάθεια και να ενισχύσει τη δημιουργική διάθεση.

Η έναρξη του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου 2011 με καταληκτική ημερομηνία την 28 Ιανουαρίου 2012.

Στη συνέχεια, η έκθεση των καλύτερων συμμετοχών και η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ξενοδοχείου "VALIS RESORT" στην Αγριά Βόλου, κατά την διάρκεια της Πανελλήνιας Συνάντησης Διακοσμητων 16, 17, 18 Μαρτίου 2012.Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν, αφού βέβαια λάβουν υπόψη τους, τις συγκεκριμένες προδιαγραφές συμμετοχής-υλοποίησης, που θα υποδειχθούν μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού, www.edike-diagonismos.gr


Η ΕΔΙΚΕ είναι η δεύτερη Ένωση που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1999. Ως συλλογικός φορέας, εκπροσωπεί τους Επαγγελματίες Διακοσμητές στην Κεντρική Ελλάδα και παρέχει πληροφόρηση για διάφορα προβλήματα του κλάδου, διοργανώνοντας εκδηλώσεις, ημερίδες και σεμινάρια, ώστε τα μέλη της να ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες, τα υλικά, το σύγχρονο design, την εκπαίδευση και την εν γένει επαγγελματική τους συμπεριφορά και εξέλιξη.

Η ΕΔΙΚΕ σήμερα αριθμώντας 220 μέλη, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζεται και φιλοδοξεί με τις πρωτοβουλίες, που παίρνει και τις δράσεις που σχεδιάζει, να γίνει φορέας εξελίξεων στον χώρο του design και να αναδείξει το δημιουργικό έργο του Διακοσμητή.

Θέμα:

Έστω δεδομένος χώρος-αποθήκη, με εσωτερικές διαστάσεις 4.20m επί 7.15m, συνολικού εμβαδού 30.03m2 και ύψους 3.20m, με είσοδο 0.90cm επί της μεγάλης πλευράς.

Ο χώρος ανήκει σε νεαρό ζευγάρι, που λόγω οικονομικής δυσχέρειας θέλει να καλύψει ανάγκες διαβίωσης και επαγγελματικές, στον ίδιο χώρο.

Με το εύρημα της αλλαγής, θα πρέπει να σχεδιάσετε έτσι ώστε, να καλύψετε τις πολλαπλές και διαφορετικές ανάγκες της καθημερινής ζωής των χρηστών (τροφή, ύπνος, ψυχαγωγία, υποδοχή, φιλοξενία). Επίσης πρέπει να καλυφτούν οι επαγγελματικές ανάγκες του ενός εκ των δυο, που είναι σχεδιαστής (θέση εργασίας, υποδοχή πελατών, προβολή δουλειάς).

Στόχος του θέματος είναι η εξερεύνηση των προβλημάτων κατοικιών-επαγγελματικών χώρων μικρής κλίμακας, με έμφαση στον άνθρωπο.