Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 19:07

Διαγωνισμός διηγήματος για νέους από την εφημερίδα «Ελευθερία» (Προθεσμία 30/9/2011)Μέχρι την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται η προθεσμία για τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος για νέους πεζογράφους, που προκήρυξε και φέτος η εφημερίδα «Ελευθερία» και το μηνιαίο ένθετο περιοδικό της «Πολιτισμός», με στόχο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, την ανάδειξη νέων διηγηματογράφων.Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα πρέπει να μην υπερβαίνουν το 35ο έτος της ηλικίας τους και το διαγωνιζόμενο έργο τους να μην έχει δημοσιευτεί.

Τα έργα πρέπει να μην υπερβαίνουν τις 5.000 λέξεις και να αποστέλλονται σε 6 αντίγραφα, στοιχειοθετημένα σε pc ή σε γραφομηχανή (προαιρετικά και σε cd). Για να τηρηθεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες πρέπει να: -Εσωκλείσουν τα αντίγραφα του έργου τους σε φάκελο και να τον αποστείλουν στη διεύθυνση: Εφημερίδα «Ελευθερία» (για τον διαγωνισμό διηγήματος) Παπασταύρου 6, Τ.Κ. 41222, Λάρισα. Στο εξωτερικό του φακέλου δεν πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου-αποστολέα (προαιρετικά, μόνο το ψευδώνυμο). Μέσα στον ίδιο φάκελο και σε ξεχωριστό δεύτερο φάκελο, ο διαγωνιζόμενος να έχει σύντομο βιογραφικό σημείωμα (με ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, επάγγελμα, σπουδές, τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση αν υπάρχει, το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε στον διαγωνισμό, την συγγραφική του παραγωγή). Ο φάκελος αυτός, πρέπει απαραιτήτως να είναι σφραγισμένος και να φέρει το ψευδώνυμο του δημιουργού στο εξωτερικό του.Η κριτική επιτροπή θ' αποτελείται από πέντε γνωστούς συγγραφείς, τα αποτελέσματα δε, θα ανακοινωθούν στο τέλος της χρονιάς, ενώ σε ειδική εκδήλωση θα γίνει η απονομή των βραβείων και η δημοσίευση των βραβευθέντων διηγημάτων στο τεύχος του «Πολιτισμού».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν' απευθύνονται στον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Πολιτισμός» Αχιλλέα Τραγούδα, στα τηλέφωνα: 2410-534.340, 2410-536.347 και 6932-945.095, ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.