Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 19:03

Παγκρήτιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (Προθεσμία: 27/10/2011)Για 28η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται ο Παγκρήτιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός αφιερωμένος στην εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973. Το διαγωνισμό διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι κάτοικοι της Κρήτης ή καταγόμενοι από αυτήν.
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις (3) κατηγορίες διαγωνιζομένων:
Α'. μαθητές Γυμνασίου
Β'. μαθητές Λυκείου
Γ'. μη μαθητές

Τα κείμενα του διαγωνισμού, πεζά ή ποιητικά, θα είναι εμπνευσμένα από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Μπορεί όμως να έχουν και ελεύθερο θέμα.
Η κρίση των κειμένων θα γίνει κατά κατηγορία.

Τα κείμενα για τον διαγωνισμό, πεζά ή ποιητικά, θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα και να σταλούν με ψευδώνυμο (μέσα στον φάκελο να υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα και οπωσδήποτε ο αριθμός τηλεφώνου του), σε τέσσερα αντίτυπα (κι αν είναι δυνατόν δακτυλογραφημένα), στον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Χανίων (8ης Δεκεμβρίου 4, Χανιά 73132), μέχρι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.
Όσοι λάβουν μέρος στην κατηγορία «μη μαθητές» θα πρέπει να στείλουν τρία (3) τουλάχιστον ποιήματα ή δύο (2) διηγήματα.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να λάβει μέρος και με ποιήματα και με πεζά.
Η βράβευση όσων διακριθούν θα γίνει στο Δημαρχείο Χανίων, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011, στις 5.30 το απόγευμα. Τα βραβεία θα συνοδεύονται με βιβλία.

Τις κριτικές επιτροπές του διαγωνισμού αποτελούν οι φιλόλογοι:
Α'. (για τους μαθητές Γυμνασίου), Μαριάννα Βερνάρδου, Ελένη Μαράκη, Ασπασία Τσουρλάκη.
Β'. (για τους μαθητές Λυκείου), Μαρίνα Αρετάκη δ.φ., Δημήτρης Βλαχοδήμος, Βαρβάρα Περράκη.
Γ'. (για τους λοιπούς ενδιαφερόμενους), Σταμάτης Φιλιππίδης - ομότιμος καθηγητής Παν/μίου Κρήτης, Αγγέλα Καστρινάκη - καθηγήτρια Παν/μίου Κρήτης, Γιάννης Δημητρακάκης - λέκτορας Παν/μίου Κρήτης.

Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα: 2821059049, 2821063086.