Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 13:58

Πανελλήνιος διαγωνισμός πιάνου 2011 (Προθεσμία 30/6/2011)Η «ΤΕΧΝΗ» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου μεταξύ νέων καλλιτεχνών, από 15 έως 19 Οκτωβρίου 2011.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Έλληνες και Κύπριοι, κάτοικοι Ελλάδας ή εξωτερικού, που έχουν γεννηθεί μετά την 01/01/1981.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30/06/2011 στα γραφεία της «ΤΕΧΝΗΣ», στην οδό Σαχτούρη 13, 54632 Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη. Οι αποστελλόμενες με το ταχυδρομείο αιτήσεις οφείλουν να έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι τις 30/06/2011.
Τηλέφωνα επικοινωνία : 2310-222130 και 2310-276725 (Δευτέρα και Τετάρτη 17.00 ? 20.00),6944314204 κ. Βικτωρία Βικτωράτου.
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της «ΤΕΧΝΗΣ»:

Τα δικαιώματα συμμετοχής στο διαγωνισμό ανέρχονται στο ποσό των 60 ευρώ, τα οποία και δεν επιστρέφονται σε καμία περίπτωση (Εμπορική Τράπεζα Αριθμός Λογαριασμού: 61052186).

Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να συνοδεύονται από:

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις) ή του διαβατηρίου
Μια πρόσφατη φωτογραφία
Ευκρινή φωτοτυπία της κατάθεσης στην Τράπεζα του δικαιώματος συμμετοχής

Οι αιτήσεις συμμετοχής και τα λοιπά δικαιολογητικά θα εξεταστούν από την οργανωτική επιτροπή, η οποία θα ορισθεί από το Δ.Σ. της «Τέχνης» και θα κάνει δεκτούς στο διαγωνισμό τους υποψήφιους/ες που πληρούν τους όρους συμμετοχής.


ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Οι διαγωνιζόμενοι/ες πρέπει να παρουσιαστούν στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, στις 15/10/2011 στις 09.00 ακριβώς. Θα ακολουθήσει κλήρωση που θα αφορά στη σειρά εμφάνισης των διαγωνιζομένων και η οποία θα παραμείνει απαράλλαχτη σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Η παρουσία όλων των διαγωνιζομένων είναι υποχρεωτική κατά την κλήρωση. Ύστερα από την κλήρωση των υποψηφίων θα γνωστοποιηθεί η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο 1ος κύκλος του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις κύκλους: προκριματικό ? ημιτελικό ? τελικό. Ο προκριματικός και ημιτελικός κύκλος θα διεξαχθούν στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Ο τελικός, με τη συνοδεία της Δημοτικής Ορχήστρας, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Β) όπου μετά τη λήξη, θα απονεμηθούν τα βραβεία.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι:

το 1ο βραβείο  3.000 ευρώ
το 2ο βραβείο  2.000 ευρώ
το 3ο βραβείο  1.500 ευρώ

Οι διαγωνιζόμενοι/ες μπορούν να εκτελέσουν τα έργα με τη σειρά που επιθυμούν.

Η από μνήμης εκτέλεση είναι υποχρεωτική, χωρίς επαναλήψεις. Επαναλήψεις επιτρέπονται μόνο για τη σονάτα Scarlatti.

Κάθε κύκλος του διαγωνισμού δύναται να μεταδοθεί ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά και να ηχογραφηθεί ή να βιντεοσκοπηθεί χωρίς δικαιώματα για τους διαγωνιζόμενους/ες.

Τα έξοδα της μεταφοράς και της διαμονής των διαγωνιζομένων επιβαρύνουν τους ίδιους.

Ο/Η νικητής/τρια του 1ου βραβείου αναλαμβάνει την υποχρέωση ενός ρεσιτάλ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «ΤΕΧΝΗΣ» σε χρόνο που θα καθοριστεί από κοινού.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι/ες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.


ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κριτική επιτροπή είναι πενταμελής και αποτελείται από σημαντικές μουσικές προσωπικότητες της Ελλάδας ή/και του εξωτερικού. Στην επιτροπή συμμετέχει, ως γραμματέας, μέλος του Δ.Σ. της «ΤΕΧΝΗΣ», ο οποίος ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιό της.

Η επιτροπή συνεδριάζει και αποφασίζει τα αποτελέσματα μετά το πέρας κάθε κύκλου. Σε περίπτωση ισοπαλίας η ψήφος του Προέδρου της επιτροπής θα καθορίσει το αποτέλεσμα.

Μέλος της κριτικής επιτροπής του οποίου μαθητής διαγωνίζεται δεν έχει δικαίωμα ψήφου, εκτός κι αν έχουν παρέλθει δύο τουλάχιστον έτη μετά το πέρας της συνεργασίας τους.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού δεν επιτρέπεται η συνομιλία μεταξύ των διαγωνιζομένων και μελών της επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή μπορεί να διακόψει το διαγωνιζόμενο πριν την ολοκλήρωση κάποιου έργου.


Η κριτική επιτροπή έχει το δικαίωμα:

να απονείμει τα βραβεία
να μην απονείμει ένα ή περισσότερα βραβεία
να απονείμει ειδικές διακρίσεις


Οι αποφάσεις της επιτροπής είναι τελεσίδικες και δεν επιδέχονται ενστάσεις.