Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 16:15

Διαγωνισμός Σύνθεσης από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (Προθεσμία 28/2/2009)


Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, (www.eem.org.gr) θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και μέλους της Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, προκηρύσσει τον 10ο Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του.
Εκτός από το πολύ σημαντικό συνθετικό έργο του, ο Γιάννης Α. Παπαϊωάννου αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στη διδασκαλία νέων συνθετών.
Με την προκήρυξη αυτή, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών πιστεύει ότι συντείνει στη συνέχιση του έργου του Δασκάλου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εμπλουτισμού του ελληνικού ρεπερτορίου με καινούρια έργα.

Οι Έλληνες συνθέτες που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, ηλικίας έως 40 ετών, πρέπει το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2009 να υποβάλλουν ένα έργο για σόλο όργανο ή σόλο φωνή, καθώς επίσης για οργανικό σύνολο, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 9 εκτελεστές. Στην ενορχήστρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε συνδυασμός από τα παρακάτω όργανα: φλάουτο ? άλτο φλάουτο ? πίκολο φλάουτο (ένας εκτελεστής), όμποε ? αγγλικό κόρνο (ένας εκτελεστής), κλαρινέτο - μπάσο κλαρινέτο (ένας εκτελεστής), φαγκότο, κόρνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κρουστά (ένας εκτελεστής - για το set up των κρουστών θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έρχονται σε επαφή με το γραφείο της Ε. Ε. Μ.), πιάνο, 2 βιολιά, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο και φωνή. Η διάρκεια του έργου θα πρέπει να είναι 8 έως 12 λεπτά.

Τα έργα θα κριθούν από επιτροπή που θα αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες συνθέτες και διευθυντές ορχήστρας.
Τα τρία καλύτερα έργα αμείβονται με ποσά 1500, 900 και 600 Ευρώ αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Δεινοκράτους 35, Κολωνάκι-Αθήνα, τηλ. 210 7256607, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, 11.00-15.00.
Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών θα μεριμνήσει για την εκτέλεση και ηχογράφηση των βραβευμένων έργων.