Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 00:00

Διαγωνισμός Εικονογράφησης των Νικητήριων Διηγημάτων του Διαγωνισμού ΛογωΤέχνης 2010 (Προθεσμία μέχρι 15/07/2011)

Η Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία Artspot προκηρύσσει διαγωνισμό για την εικονογράφηση των 6 νικητήριων διηγημάτων που διακρίθηκαν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό λογοτεχνικής σύνθεσης με τίτλο «ΛογωΤέχνης». Στόχος της είναι η έκδοση του ψηφιακού βιβλίου "Διαγωνισμός ΛογωΤέχνης ? Τα 20 πρώτα Διηγήματα" και πρόκειται για μια συλλογή των 20 πρώτων διηγημάτων που διακρίθηκαν στον περσινό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Ο θεματικός άξονας του διαγωνισμού αφορούσε την Τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις. Οι συμμετέχοντες έπρεπε στην πλοκή του διηγήματος να συμπεριλάβουν τις ακόλουθες 7 λέξεις, που εκφράζουν αντίστοιχα τις βασικές μορφές τέχνης: Πένα ? Καμβάς ? Μάσκα ? Βιολί ? Άγαλμα ? Κάμερα ? Τανγκό.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι καταξιωμένοι συγγραφείς Ελένη Γκίκα, Λεία Βιτάλη, Μάνος Κοντολέων, Θανάσης Χειμωνάς και ο Γιάννης Φαρσάρης ως υπεύθυνος διοργάνωσης του διαγωνισμού. Όλη η διαδικασία έγινε διαδικτυακά μέσω διαβαθμισμένης πρόσβασης, που εξασφάλισε την ανωνυμία των συμμετεχόντων και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων.

Η Artspot αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου την ψηφιακή έκδοση του βιβλίου και θα το κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2011. Το βιβλίο θα εμπλουτιστεί από τα εικονογραφημένα έργα που θα βραβευτούν και καλεί το κοινό να συμμετάσχει σε αυτή τη δράση του.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 15η Ιουλίου 2011

Ο Διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός αφορά την εικονογράφηση των 6 νικητήριων διηγημάτων του διαγωνισμού ΛόγωΤέχνης 2010. H εικαστική πρόταση που θα υποβληθεί στο διαγωνισμό πρέπει να εκφράζει και να συμπληρώνει το νόημα του εκάστοτε διηγήματος και να είναι σύμφωνη με τους όρους του διαγωνισμού. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με μια πρόταση ανά διήγημα (μπορεί να υποβάλει πρόταση για παραπάνω από ένα διηγήματα)

Τα 6 νικητήρια διηγήματα είναι:

  1. ?Sic transit? (http://www.artmag.gr/art-articles/arthistory-of-a-piece/2052)
  2. ?Ένας άνθρωπος και δύο αγάλματα? (http://www.artmag.gr/art-articles/arthistory-of-a-piece/2087)
  3. ?Η τρύπα? (http://www.artmag.gr/art-articles/arthistory-of-a-piece/2158)
  4. ?Η τέχνη της ζωής? (http://www.artmag.gr/art-articles/arthistory-of-a-piece/2205)
  5. ?Ταγκό νοτούρνο...? (http://www.artmag.gr/art-articles/arthistory-of-a-piece/2264)
  6. ?Γαμήλια Δεξίωση? (http://www.artmag.gr/art-articles/arthistory-of-a-piece/2322)

Οι βραβευμένοι διαγωνιζόμενοι θα αναφέρονται στο e-book "Διαγωνισμός ΛογωΤέχνης ? Τα 20 πρώτα Διηγήματα" και θα κερδίσουν ένα ετήσιο πακέτο στo νέο και αναβαθμισμένο ιστότοπο της κοινότητας Artspot.gr.

Όλα τα εικαστικά έργα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στη fanpage του Artspot στο Facebook, όπου και θα ψηφιστούν από το κοινό. Οι χρήστες/ μέλη θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν το αγαπημένο τους έργο και αυτόματα να συμβάλουν με τη ψήφο τους στην επιλογή του νικητή για το «Βραβείο Κοινού».

OPOI TOY ΔIAΓΩNIΣMOY:

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες καλλιτέχνες που διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

2. H καλλιτεχνική πρόταση που θα υποβληθεί στο διαγωνισμό πρέπει να εκφράζει και να συμπληρώνει το νόημα του εκάστοτε διηγήματος.

3. Kάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει στο διαγωνισμό μία μόνο πρόταση ανά διήγημα και σε διάσταση 19,5Χ14cm (portrait). H πρόταση θα πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά σε αρχείο jpeg ανάλυσης 300dpi και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή αν δεν υπάρχει η δυνατότητα ψηφιοποίησης (σκαναρίσματος) να αποσταλεί ταχυδρομικά στην διεύθυνση: Βούλγαρη 24, τ.κ. 18533, Πειραιάς, Υπόψη Κα Ανδριανή Αμπάβη. Eνθαρρύνεται η χρήση διαφόρων υλικών. Εξαιρούνται το μολύβι και το κάρβουνο. Η συμμετοχή μπορεί να αφορά πάνω από 1 διήγημα αρκεί να μην μοιάζουν μεταξύ τους οι σχεδιαστικές προτάσεις. Σε αυτή την περίπτωση να δηλωθούν με σειρά προτεραιότητας.

Tα έργα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποστέλλονται με την ένδειξη: ΓIA ΔIAΓΩNIΣMO EIKONOΓPAΦHΣHΣ E-BOOK «ΛογωΤέχνης 2011» για το διήγημα «??.. του/της??..».

4. Στο email/φάκελο που θα αποστέλλεται θα περιέχονται στην ελληνική γλώσσα το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο του καλλιτέχνη. Να αναφέρεται οπωσδήποτε ο τίτλος διηγήματος της καλλιτεχνικής του πρότασης.

5. H κρίση των έργων γίνεται από τριμελή κριτική επιτροπή την οποία ορίζει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Artspot (Α.Αμπάβη, Γ.Δρακάκη, Γ.Φαρσάρη).

6. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 15η Ιουλίου 2011. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους απορρίπτονται.

7. Mετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (20 Ιουλίου 2011) τα υποβληθέντα έργα που δεν θα βραβευτούν δεν θα χρησιμοποιηθούν σε καμία άλλη ενέργεια/ δράση της Artspot.