Κυριακή, 24 Απριλίου 2011 14:11

Διεθνής μαθητικός διαγωνισμός «Νέοι άνθρωποι σε κίνηση» (Προθεσμία 31/5/2011)Διεθνής μαθητικός διαγωνισμός «Νέοι άνθρωποι σε κίνηση»: Μαθητές τάξεων γυμνασίου ?λυκείου θα γράψουν ένα κείμενο για τις πανανθρώπινες αξίες. Οι επιτροπές του διαγωνισμού, που έχουν συσταθεί για την κάθε χώρα, έχουν αναλάβει να συντάξουν το Θέμα, να προωθήσουν το διαγωνισμό και να αξιολογήσουν τα κείμενα.

Θέμα Διαγωνισμού

«Μα αν δεν υπάρχει τείχος,

η πύλη πού θα διανοιχθεί;»

ΤΖΑΛΑΛ ΑΝΤ-ΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ (1207-1273), Πέρσης ποιητής και θεολόγος

«Είναι όμως κάτι που δεν αγαπά τα τείχη.»

ΡΟΜΠΕΡΤ ΦΡΟΣΤ (1873-1963), Αμερικανός ποιητής

«Όποιος τo τείχος πάει να υπονομεύσει, θα θαφτεί από κάτω του.»

ΛΕΟΝΤΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ (1452-1519), Ιταλός καλλιτέχνης

Τείχη, σύνορα, γραμμές και όρια διαχωριστικά. Η Ιστορία, όλη η δημόσια και ιδιωτική ζωή μας είναι γεμάτη τέτοια. Μερικοί βρίσκουν σ' αυτά ασφάλεια, προστασία απ' τον κίνδυνο, πιστεύουν ότι δεν γίνεται δίχως τους. Άλλοι τα θεωρούν αποκλεισμό, φυλακή, ασφυκτιούν μέσα εκεί, ζητούν να τα παραμερίσουν.

Εσύ; Όροι Συμμετοχής Οι μαθητές που πηγαίνουν στη β΄ γυμνασίου μέχρι και β΄ λυκείου έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και μπορούν να προέρχονται από δημόσιο, ιδιωτικό σχολείο ή οποιοδήποτε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργεί στην Ελλάδα. Η αποστολή των δοκιμίων πρέπει να γίνει μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου 2011 και ώρα 23.00. Τα δοκίμια των μαθητών που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:

1) Να είναι στην ελληνική γλώσσα.

2) Να είναι πρωτότυπα.

3) Να είναι 2000-3000 λέξεων. Στον αριθμό των λέξεων περιλαμβάνεται το κυρίως κείμενο, τυχόν αναφορές και υποσημειώσεις.

4) Να αποσταλούν μόνο ηλεκτρονικά, ως συνημμένα, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για τους μαθητές από την Ελλάδα και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για την Κύπρο. Πρέπει να είναι σε μορφή κειμένου (.doc). Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον .