Κυριακή, 24 Απριλίου 2011 13:20

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός με θέμα το ρατσισμό και την ξενοφοβία (Προθεσμία 31/5/2011)Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας με θέμα τους Πρόσφυγες διοργανώνει  για 17η συνεχή χρονιά το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων.

Κεντρικό θέμα του φετινού Διαγωνισμού που ξεκινάει την 21η  Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, είναι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου.

Στο Διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα της Ε? και ΣΤ? Τάξης Δημοτικού με έργα ζωγραφικής και με εκθέσεις αντίστοιχα, καθώς και μαθητές της Γ? Τάξης Γυμνασίου, της Α? Τάξης Γενικού Λυκείου και της Α? Τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων με ειδικό αφιέρωμα, άρθρο ή φωτορεπορτάζ για κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας. Επίσης, στο Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος και ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας.

Τις συμμετοχές των μαθητών θα αξιολογήσει ειδική Επιτροπή, ενώ τα βραβεία των νικητών θα ανακοινωθούν πριν από την τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο. Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον .