Σάββατο, 02 Απριλίου 2011 20:20

Διαδικτυακός διαγωνισμός δημιουργικού & βιομηχανικού σχεδίου (Προθεσμία 15/6/2011)
Η εταιρία inart-Κωνσταντινίδου ΑΕ διοργανώνει για 1η χρονιά σε πανελλαδικό επίπεδο το διαδικτυακό Διαγωνισμό «inart-Design Competition» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δοθεί η ευκαιρία σε Έλληνες δημιουργούς να αναδειχθούν και να προβληθούν στο χώρο του industrial design, αλλά και να ενταχθούν τόσο στην ελληνική όσο και την παγκόσμια αγορά μέσω της έναρξης παραγωγής των έργων τους.

Σε μία ομολογουμένως δύσκολη εποχή σε όλα τα επίπεδα της ζωής, η inart, μία υγιής επιχείρηση με έντονη παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιθυμεί να υποστηρίξει κάθε αξιόλογη καλλιτεχνική προσπάθεια και να ενισχύσει τη δημιουργική διάθεση και παραγωγικότητα. Η inart κατέχει σήμερα ηγετική θέση στην ελληνική αγορά ειδών διακόσμησης και επίπλου με έδρα το Καλοχώρι, ενώ δραστηριοποιείται με επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, καθώς και στην Τουρκία και στο Ντουμπάι.

Η έναρξη του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2011 με καταληκτική ημερομηνία την 15η Ιουνίου 2011. Στη συνέχεια, η έκθεση των καλύτερων συμμετοχών και η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί τέλη Σεπτεμβρίου στη γκαλερί TSATSIS PROJECTS / ART FORUM.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι έχουν δημιουργική διάθεση, όπωςαρχιτέκτονες, απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι σχολών βιομηχανικού σχεδίου από όλη την Ελλάδα, άτομα με κλίση στο σχέδιο, που αγαπούν και εκφράζονται μέσω της τέχνης κλπ, καθώς πρόκειται για έναν ανοιχτό διαγωνισμό.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να σχεδιάσουν οτιδήποτε έχει σχέση με χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και τον επαγγελματικό χώρο, αφού βέβαια λάβουν υπόψη τους συγκεκριμένες προδιαγραφές υλοποίησης των έργων, που θα υποδειχθούν μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού  Αξίζει να αναφερθεί πως η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζεται από επιφανείς προσωπικότητες του χώρου όπως:

- O industrial &product designer,κ. ΚωνσταντίνοςΧούρσογλου
- Ο λέκτορας στο Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, κ. Γιώργος Λιαμάδης
- Ο κριτικός και ιστορικός τέχνης & επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, κ. Χάρης Σαββόπουλος
- Ο αρχιτέκτονας, φωτογράφος και καλλιτέχνης, κ. Άρις Γεωργίου
- Η κριτικός τέχνης & λέκτορας ΑΠΘ του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, κ. Σάνια Παπά
- Ο Καθηγητής Χαρακτικής του ΑΠΘ, κ. Ξενής Σαχίνης

Η Κριτική Επιτροπή θα αξιολογήσει τους συμμετέχοντες με βάση το όραμα, την πρωτοτυπία, την πρωτοποριακή σχεδίαση και την καινοτομία των δημιουργιών, και θα προτείνει:

- Τη βράβευση των τριών (3) καλύτερων συμμετοχών με χρηματικό έπαθλο και τη δυνατότητα ένταξης στην ετήσια παραγωγή της εταιρίας.

- Επιλογή των καλύτερων είκοσι (20) συμμετοχών και παρουσίασή τους στην γκαλερί  TSATSIS PROJECTS / ART FORUM κατά την ημέρα της βράβευσης των νικητών του Διαγωνισμού.