Σάββατο, 02 Απριλίου 2011 20:03

Διαγωνισμός φωτογραφίας από τη Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου (Προθεσμία 13/5/2011)

΄Θέμα: "Οι γειτονιές της καρδιάς μας"

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου, έχουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας.
2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει από μία έως πέντε (1-5) φωτογραφίες συνολικά.
3. Στο διαγωνισμό θα γίνεται δεκτή μία συμμετοχή ανά άτομο.
...4. Φωτογραφίες που έχουν επεξεργαστεί ψηφιακά γίνονται δεκτές μόνο όταν έχουν σαν στόχο την βελτίωση της φωτογραφίας και δεν αλλοιώνουν την αρχική λήψη. Φωτογραφίες που έχουν υποστεί μοντάζ (σύνθεση), αφαίρεση στοιχείων, πρόσθεση κάθε είδους γραφικών (ημερομηνίες-υπογραφές-watermarks κ.λ.π.) θα απορρίπτονται από τον διαγωνισμό.
5. Οι φωτογραφίες (ασπρόμαυρες ή έγχρωμες) θα πρέπει να είναι τυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί (ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΙΝJECT)διαστάσεων 20x30 εκατοστά.
6. Στην πίσω πλευρά κάθε φωτογραφίας πρέπει να αναγράφονται:
α) Το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζομένου.
β) Ο τίτλος, αν υπάρχει.
γ) Το τηλέφωνο του διαγωνιζόμενου.
δ) Λοιπά στοιχεία επικοινωνίας, εφόσον κρίνονται απαραίτητα

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΕΠΑΙΝΟΙ - ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
? 1o Βραβείο: Απονομή τιμητικού διπλώματος και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR με φακό, αξίας 500 ευρώ
? 2ο Βραβείο: Απονομή τιμητικού διπλώματος και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή DSLR με φακό, αξίας 350 ευρώ
? 3ο Βραβείο: Απονομή τιμητικού διπλώματος και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Compact, αξίας 120 ευρώ
? 1ος έπαινος: Απονομή τιμητικού διπλώματος
? 2ος έπαινος: Απονομή τιμητικού διπλώματος
? 3ος έπαινος: Απονομή τιμητικού διπλώματος


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ? ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Οι φωτογραφίες που θα βραβευθούν, θα αναρτηθούν σε υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στους πεζόδρομους Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη στην Ερμούπολη της Σύρου την Παρασκευή 03 Ιουνίου.
Στην έκθεση φωτογραφίας θα αναρτηθούν επίσης φωτογραφίες οι οποίες θα διακριθούν αλλά δεν θα βραβευθούν. Ο αριθμός τους θα καθορισθεί από την κριτική επιτροπή και τον διαθέσιμο χώρο. Όλες οι αναρτημένες φωτογραφίες θα αναφέρονται με το όνομα του δημιουργού και θα συνοδεύονται από αναμνηστικό τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής.
Τα εγκαίνια της έκθεσης και η τελετή βράβευσης θα γίνουν την Παρασκευή 03 Ιουνίου στις 21:00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και Σάββατο 04 Ιουνίου 2011

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους εξής:
? Τάκης Τζίμας, (Εκδότης περιοδικού Φωτογράφος)
? Τάκης Δεβελίδης (Φωτογράφος, Καθηγητής Φωτογραφίας)
? Γιάννης Κανελλόπουλος (Φωτογράφος, Φωτορεπόρτερ)
? Πλάτων Ριβέλλης (Φωτογράφος, Συγγραφέας και Καθηγητής Φωτογραφίας)
? Γιάννης Ανδρειωμένος (Ζωγράφος)

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις συμμετοχές είτε στα τοπικά φωτογραφεία της Σύρου, είτε σε έναν από τους χορηγούς, είτε στα γραφεία της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου κάθε Τετάρτη από τις 19:00 μ.μ. μέχρι 21:00 μ.μ., το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011, ή να τις στείλουν ταχυδρομικά, με ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου, το αργότερο μέχρι Παρασκευή 13 Μαΐου 2011, στην διεύθυνση: Τ.Θ. 162, ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΣΥΡΟΣ, 84100, με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ»

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
1. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.
2. Οι φάκελοι συμμετοχής και οι φωτογραφίες δεν επιστρέφονται στους συμμετέχοντες. Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν (βραβεία, έπαινοι και αναρτήσεις), θα παραμείνουν στο αρχείο της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου.
3. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει με τηλεφωνική επικοινωνία στους διακριθέντες, καθώς και μέσα από τις ιστοσελίδα της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου στο Facebook.
4. Η Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη και προστασία των έργων από οποιαδήποτε φθορά, δεν ευθύνεται όμως για απρόβλεπτη απώλεια ή καταστροφή τους.
5. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων του διαγωνισμού. Η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού.
6. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να στείλουν πρωτότυπο υλικό. Οι διοργανωτές του διαγωνισμού δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα παραβίασης Copyright© που θα προκληθούν.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ
Η Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της σύμφωνα με το καταστατικό της.
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ρητά τον παραπάνω όρο, και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των φωτογραφιών που θα διακριθούν τους στη Λέσχη, με την υποχρέωση να αναφέρεται πάντα το όνομα του δημιουργού.

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην