Κυριακή, 06 Μαρτίου 2011 11:35

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός με θέμα "Τα δάση μας, Οι ζωές μας" (Προθεσμία 31/3/2011)Τα δάση έχουν εξαιρετική σημασία για την ζωή σε αυτό τον πλανήτη. Οι άνθρωποι
δεν έχουν φερθεί πολύ καλά στα δάση τα τελευταία πενήντα ως εβδομήντα χρόνια
και σε αυτή την περίοδο η αποψίλωση των δασών έγινε μια πραγματική απειλή για
την επιβίωση των επόμενων γενιών.
Η Διασπορική Λογοτεχνική Στοά, με απόφαση της Επιτροπής της, θα συμπεριλάβει στο πρώτο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού της ένα αφιέρωμα στα δάση με την ελπίδα να βοηθήσουμε τον κόσμο να κατανοήσει τα προβλήματα που προξενούμε σήμερα στις επόμενες γενιές. Αυτό το αφιέρωμα θα συμπεριλάβει έργα που θα λάβουν μέρος σ? ένα διαγωνισμό με τίτλο ?Τα δάση μας, οι ζωές μας - 2011?. Όλα τα έργα (ποίηση, πεζό και δοκίμιο) που θα βραβευθούν θα δημοσιευθούν σε αυτό το εναρκτήριο τεύχος του περιοδικού της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς  για το 2011, σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο τμήμα του τεύχους που θα αφιερωθεί σε αυτό το θέμα. Οι όροι του διαγωνισμού είναι:
1. Κάθε συγγραφέας (είτε είναι μέλος της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς είτε όχι) μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό με μόνο μια συμμετοχή, εκτός από τα μέλη των κριτικών επιτροπών που δεν δικαιούνται συμμετοχή.
2. Τρία λογοτεχνικά είδη είναι αποδεκτά στον διαγωνισμό: ποίημα, διήγημα και δοκίμιο. Τα έργα πρέπει να είναι ανέκδοτα και να ανήκουν στον συγγραφέα που τα υποβάλλει. Τα πεζά δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 1500 λέξεις και να είναι σε χαρακτήρες 12pt Times Roman. Τα ποιήματα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από  μία σελίδα A4 με μέγεθος χαρακτήρων 12pt, Times Roman και διάστιχο 1.0.
3. Τα έργα πρέπει να είναι σε μία από τις παρακάτω γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά ή Ισπανικά.
4. Η προθεσμία για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η 31η Μαρτίου 2011. Έργα που θα υποβληθούν μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα ληφθούν υπόψη στον διαγωνισμό.
5. Οι κριτικές επιτροπές για την κάθε γλώσσα θα ανακοινωθούν μετά το τέλος του διαγωνισμού.
6. Όλα τα βραβευμένα έργα θα συμπεριληφθούν στο τεύχος του περιοδικού της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς για το 2011, μαζί με άλλα προεπιλεγμένα έργα των μελών, σε ένα ειδικό αφιέρωμα το οποίο θα προβληθεί σε αυτό το πρώτο τεύχος.
7. Τα βραβευμένα έργα θα λάβουν επίσης ένα Πιστοποιητικό Διάκρισης, σε ηλεκτρονική μορφή, μετά την έκδοση του περιοδικού.
8. Τα έργα θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικώς στην διεύθυνση P.O. Box 2343, Caulfield Junction, Vic 3161, Australia
9. Τα έργα που θα αποστέλλονται με e-mail θα συνοδεύονται από έναν τετραψήφιο ηλεκτρονικό κωδικό ?Entry ID? ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί αντί για ψευδώνυμο θα
και θα παρέχεται αυτόματα στη σελίδα με την υποβολή του ονόματος και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του διαγωνιζόμενου. Το όνομα του διαγωνιζόμενου δεν θα αναφέρεται πουθενά στο επισυναπτόμενο κείμενο ή στο κείμενο του e-mail, αλλά θα αναφέρεται οπωσδήποτε το ?Entry ID?.
Τα έργα που θα αποστέλλονται ταχυδρομικώς δεν θα χρησιμοποιούν ?Entry ID? αλλά θα υπογράφονται με ψευδώνυμο. Το πραγματικό όνομα του διαγωνιζόμενου δεν θα αναφέρεται πουθενά στο κείμενο ή στον φάκελο. Μέσα στον φάκελο θα περιλαμβάνεται ένας άλλος, κλειστός, φάκελος ο οποίος εξωτερικά θα αναφέρει το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου και εσωτερικά το πραγματικό του όνομα και στοιχεία επικοινωνίας.
10. Η απόφαση των κριτικών επιτροπών, που θα ορισθούν από την Διασπορική Λογοτεχνική Στοά, θα είναι οριστική και αμετάκλητη.
??
Διασπορική Λογοτεχνική Στοά