Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011 10:15

3ος πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος για νέους πεζογράφους (Προθεσμία 15/6/2011)


Τον 3ο πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος για νέους πεζογράφους, προκηρύσσει και φέτος η εφημερίδα «Ελευθερία» και το μηνιαίο ένθετο περιοδικό της «Πολιτισμός». Στόχος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ανάδειξη νέων διηγηματογράφων (ηλικιακά μέχρι 35 χρόνων), που μέχρι τώρα δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δημοσιοποιήσουν κάποιο έργο τους και να έρθουν έτσι σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι μέχρι 35 ετών και το διήγημά τους να μην έχει δημοσιευτεί.
Τα έργα που θα υποβάλλουν στο διαγωνισμό πρέπει να αποσταλούν σε 6 αντίγραφα, στοιχειοθετημένα σε pc ή σε γραφομηχανή (προαιρετικά και σε cd) ως την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 και να μην υπερβαίνουν τις 5.000 λέξεις. Για να τηρηθεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες πρέπει να:
? Εσωκλείσουν τα αντίγραφα του έργου τους σε φάκελο και να τον αποστείλουν στη διεύθυνση:
Εφημερίδα «Ελευθερία»,
Παπασταύρου 6,
Τ.Κ. 41222, Λάρισα
(για τον διαγωνισμό διηγήματος).
Στο εξωτερικό του φακέλου δεν πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου-αποστολέα (προαιρετικά, μόνο το ψευδώνυμο).
? Μέσα στον ίδιο φάκελο και σε ξεχωριστό δεύτερο φάκελο, ο διαγωνιζόμενος να έχει σύντομο βιογραφικό σημείωμα (με ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, επάγγελμα, σπουδές, τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση αν υπάρχει, το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε στον διαγωνισμό, την συγγραφική του παραγωγή).
Ο φάκελος αυτός, πρέπει απαραιτήτως να είναι σφραγισμένος και να φέρει το ψευδώνυμο του δημιουργού στο εξωτερικό του.
Η κριτική επιτροπή θ? αποτελείται από 5 γνωστούς πεζογράφους και ποιητές, τα αποτελέσματα δε, θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2011, ενώ τον ίδιο μήνα, σε ειδική εκδήλωση, θα γίνει η απονομή των βραβείων και η δημοσίευση των βραβευθέντων διηγημάτων στο τεύχος του «Πολιτισμού».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν? απευθύνονται στον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Πολιτισμός» Αχιλλέα Τραγούδα, στα τηλέφωνα: 2410-534340, 2410-536347 και 6932-945095, ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον .