Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2011 11:20

Πανελλήνιος εικαστικός διαγωνισμός με τίτλο "Παντελώς άγνωστοι" (Προθεσμία 18/2/2011)Η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ_ΠΕΑ), ο Τομέας Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών  του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ? Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ένωση Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, οργανώνουν την εκδήλωση:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ με τίτλο: «ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙ» και θέμα «το ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ»

που θα φιλοξενηθεί στο: 11ο  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ», 17-20 Μαρτίου 2011, ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

σε συνδιοργάνωση με το ΤΕΕ, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ και με τη συνεργασία του Ελληνικού Τμήματος της UIA και του Μουσείου Μπενάκη.

Μόνιμο  αίτημα των καλλιτεχνών  και των ανθρώπων της τέχνης, το απρόβλεπτο, εμπεριέχει την διαρκή και εναγώνια επιδίωξη για πρωτοτυπία ιδεών  και μέσων έκφρασης. Ιδιαίτερα στον 20ο αιώνα, έγινε στόχος των σημαντικότερων δημιουργών και καλλιτεχνικών ομάδων που επεδίωξαν μέσα από πρωτότυπες δράσεις και μορφές να ανοίξουν άλλους δρόμους στο φαντασιακό της κοινωνίας.

ΣΤΟΧΟΣ: Στα πλαίσια ενός διαγωνισμού για αρχιτέκτονες και εικαστικούς κατά τον οποίο θα επιλεγούν οι τριάντα (30) αξιολογότερες προτάσεις που θα συμμετέχουν στην έκθεση «Παντελώς Άγνωστοι», επιχειρείται να έρθουν στο προσκήνιο νέοι καλλιτέχνες μέχρι 30 ετών οι οποίοι με την πρωτοτυπία των ιδεών και των προτάσεών τους θα καταδείξουν πιθανές νέες τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης τη 2η δεκαετία του 21ου αιώνα.  

Ειδική  επιτροπή θα καταλήξει στις 30 συμμετοχές εικαστικών καλλιτεχνών, τα έργα των  οποίων ? ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κολάζ, βίντεο και εγκαταστάσεις- θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του  11ου ΠΑΣ. Στην τελική φάση θα προκύψουν μέσα από την παραπάνω διαδικασία τρείς νικητές, οι οποίοι θα βραβευτούν. Ειδικότερα ο πρώτος νικητής θα βραβευτεί και θα πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση με δαπάνη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ένωση Πολιτών για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Δικαίωμα Συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν
* όλοι οι φοιτητές και απόφοιτοι των Αρχιτεκτονικών Σχολών και της ΑΣΚΤ ηλικίας μέχρι 30 ετών και
* όσοι δεν έχουν εκθέσει μέχρι σήμερα ατομικά έργα τους σε αίθουσες τέχνης και δημόσιους χώρους.

Επισημαίνεται ότι οι φοιτητές που θα περιλαμβάνονται στις  τριάντα (30) αξιολογότερες προτάσεις θα έχουν δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής στο Συνέδριο.
Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στον