Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009 01:45

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Νέων Καλλιτεχνών (Προθεσμία 20/03/2009)


To ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Πάνος Μυλωνάς «ΙΟΑΣ», και ο ΠΑΝΟΣ-ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ «Panos4Life», σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Φ.Ε.) και τα Τ.Ε.Ι. Αθήνας
προκηρύσσουν διαγωνισμό Φωτογραφίας νέων καλλιτεχνών (μέχρι 30 ετών), με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων  με την προβολή της προσπάθειας για τη διάδοση της σωστής συμπεριφοράς οδήγησης και ευγένειας στους ελληνικούς δρόμους όσο και την ανίχνευση ταλέντων στη φωτογραφία.

O Διαγωνισμός είναι ανοικτός σε νέους και νέες μέχρι 30 ετών που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα ανεξάρτητα εθνικότητας, ή είναι Έλληνες που κατοικούν στο Εξωτερικό. Εξαιρούνται όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με την φωτογραφία.

Θέμα: Δρόμοι πολιτισμού στη στεριά και στη θάλασσα

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες:

1) Οδική συμπεριφορά ? κίνηση στους δρόμους
2) Μηχανοκίνητος αθλητισμός
3) Θαλάσσια σπορ

Βραβεία

Θα δοθούν 3 Χρηματικά Βραβεία, ένα για κάθε κατηγορία.

Επίσης, θα δοθούν (3) βραβεία για παρακολούθηση καλλιτεχνικών και αθλητικών εκδηλώσεων καθώς και έπαινοι για τα έργα που θα αναρτηθούν.

Όλες οι συμμετοχές (CD, φωτογραφίες και δελτίο συμμετοχής) πρέπει να σταλούν στη διεύθυνση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας: Πατησίων και Αγίου Μελετίου 61 ? Στοά Μπρόντγουαιη, Τ.Κ. 112 51, Κυψέλη με την ένδειξη:

«για το διαγωνισμό Φωτογραφίας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν από την ηλεκτρονική διεύθυνση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ):, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς (ΙΟΑΣ): www.ioas.gr και του Πάνος ?Βοήθεια στα παιδιά ( Panos4Life): www.panos4life.org

Η απονομή των βραβείων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

Όλους του όρους συμμετοχής του διαγωνισμού μπορείτε να τους βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.efephoto.gr, www.ioas.gr, www.panos4life.org

Ημερολόγιο  Διαγωνισμού

Έναρξη διαγωνισμού:   30 Οκτωβρίου  2008.
Τελευταία ημέρα υποβολής συμμετοχών: 20 Μαρτίου 2009
Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: 4 Απριλίου 2009

Τα βραβευμένα και επιλεγμένα έργα θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο του ΜΕΤΡΟ της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα τον Μάιο του 2009 και ο διαγωνισμός και η έκθεση θα ενταχθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 10 Διεθνούς Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας.

Επίσης θα εκδοθεί κατάλογος, αντίτυπο του οποίου θα πάρουν οι δημιουργοί, έργα των οποίων έχουν βραβευθεί ή επιλεγεί για δημοσίευση.

Η παραπάνω έκθεση, θα παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο Διαγωνισμός τελείται υπό την Αιγίδα: του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Δήμου Αθηναίων.

Την κριτική Επιτροπή θα αποτελούν οι:
  • Χουλιαράς Γιώργος: Γλύπτης, Καθηγητής. τ. Πρύτανης της Ανωτάτης Σχ. Καλών Τεχνών.
  • Παπασπύρου Ρένα: Ζωγράφος, Ομότιμη Καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
  • Πρέσσας Χάρης: Αναπληρωτής Καθηγητής, Προϊστάμενος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΤΕΙ Αθήνας.
  • Βλασσάς Γρηγόρης, Καθηγητής. Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΤΕΙ Αθήνας. Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.
  • Κοντογεώργης Αριστείδης Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΤΕΙ Αθήνας. Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας .
  • Τζίμας Δημήτρης: Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, ΤΕΙ Αθήνας. Εκδότης περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • Μελετζής Μενέλαος Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Γραφιστικής , ΤΕΙ Αθήνας. Εκδότης περιοδικού PHOTO ? NET.
  • Καλαποδάς Δημήτρης: Φωτογράφος
  • Κομίνης Κώστας: Φωτορεπόρτερ
  • Κόκκας Άρης: Μέλος Ι.Ο.ΑΣ., Δημοσιογράφος Ειδικού Τύπου- Κοινωνιολόγος