Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2010 13:31

Διαγωνισμός συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου (Προθεσμία 28/02/2011)ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με δεδομένη την ανάγκη παραγωγής σύγχρονου ελληνικού έργου -γιατί το σύγχρονο έργο λειτουργεί ως πρίσμα που αντανακλά τη συνολική εμπειρία ενός λαού- και με την ελπίδα ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί αλλά άγνωστοι νέοι δημιουργοί, των οποίων η φωνή χρειάζεται ένα «βήμα» για να ακουστεί, η Καλλιτεχνική Εταιρεία «Θέατρο?Εργαστήριον» και το Θέατρο «Άρτι», προκηρύσσουν διαγωνισμό για τη συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου.

Οι βασικοί όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής: 1) Η ηλικία των συγγραφέων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 40 έτη και 2) τα έργα που θα υποβληθούν να μην να έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν, να μην έχουν κατατεθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς ούτε εκδοθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα έργα τους το αργότερο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση, η κριτική επιτροπή, κατόπιν μιας πρώτης αξιολόγησης των κειμένων, θα προκρίνει επτά (7) έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν υπό τη μορφή θεατρικού αναλογίου στην Αίθουσα Τέχνης «Άρτι» μέσα στον Μάιο του 2011. Κατά τη δεύτερη φάση, θα επιλεγεί τελικά ?από το σύνολο των 7 που θα προκριθούν? το έργο που θα βραβευθεί και το οποίο θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του Θεάτρου «Άρτι» για τη θεατρική περίοδο 2011-12. Στην τελική κρίση θα συμμετάσχει και το κοινό, αφού στις πέντε ψήφους των μελών της κριτικής επιτροπής θα προστεθεί ως έκτη η ψήφος του κοινού.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ

Η υποβολή των έργων στον διαγωνισμό γίνεται με δύο τρόπους: έντυπα και ηλεκτρονικά.

?    Έντυπη υποβολή: Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να παραδώσουν εμπρόθεσμα (έως 28/02/2011) στη Γραμματεία της Δραματικής Σχολής «Εμπρός ? Θεατροεργαστήριον», Ηπείρου 41, 10433, 1ος όροφος και ώρες 10:00-16:00 φάκελο που θα περιέχει:
α) τρία (3) δακτυλογραφημένα αντίγραφα του υποβαλλόμενου έργου,
β) τα στοιχεία επικοινωνίας του συγγραφέα (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και
γ) φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή αντίστοιχης ισχύος εγγράφου για την επαλήθευση της ηλικίας του συγγραφέα.

?    Ηλεκτρονική υποβολή: Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αποστείλουν εμπρόθεσμα (έως 28/02/2011) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. το υποβαλλόμενο έργο σε μορφή Word for Windows (XP), συνοδευόμενο από τα στοιχεία επικοινωνίας τους, όπως και από ψηφιοποιημένο αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή αντίστοιχης ισχύος εγγράφου.

Προτιμότερο είναι τα έργα να υποβάλλονται και έντυπα και ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση κωλύματος κάποιου να υποβάλει το έργο και με τους δύο τρόπους, αρκεί η μία εκ των δύο μορφή υποβολής.

Το απαιτούμενο υλικό θα αποστέλλεται υπόψη κκ Δημήτρη Βέργαδου και Φωτεινής Τιμοθέου με την ένδειξη: Για τον διαγωνισμό συγγραφής ελληνικού έργου. Πληροφορίες
Διευκρινίσεις ή πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό στα τηλέφωνα: 210 6529 563, 6936 458 741 & 6945 370 529 ή στον δικτυακό τόπο www.empros-ergastirion.gr Διαβάστε , που περιλαμβάνει τους αναλυτικούς όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό.