Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 15:21

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας (Προθεσμία 26/11/2010)Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών έχοντας ως στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα "You need exercise", στόχος του οποίου είναι η διάδοση της αναγκαιότητας καθημερινής φυσικής άσκησης και η προαγωγή της υγείας των παιδιών των ευρωπαϊκών πόλεων.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, μετά από απόφαση της Προέδρου κας Ήρας Βαλσαμάκη και του Δ.Σ., το Δ.Β.Α. διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας με θέμα "Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τον αθλητισμό".

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής, απευθύνεται σε παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας, ηλικίας από 3 έως 5 χρονών.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η διάδοση της αναγκαιότητας για καθημερινή φυσική άσκηση και υγιεινό τρόπο ζωής στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Οι παιδαγωγοί αφού ευαισθητοποιήσουν και ενημερώσουν τα παιδιά σε θέματα που αφορούν τη φυσική άσκηση, την Ολυμπιακή παιδεία, τα αθλήματα, την υγιεινή διατροφή, θα τα ενθαρρύνουν να δημιουργήσουν μια αφίσα-έργο με τίτλο "Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τον αθλητισμό".

Οδηγίες για εκπαιδευτικούς
* Κάθε παιδί θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα ατομικό έργο-αφίσα
* Η αφίσα θα πρέπει να είναι σε λευκό χαρτόνι διαστάσεων Α3
* (29,7 x 42 cm)
* Οι ζωγραφιές θα πρέπει να είναι έγχρωμες
* Μπορούν να χρησιμοποιηθούν: μαρκαδόροι, κηρομπογιές, δαχτυλομπογιές, νερομπογιές ή όποιο άλλο μέσο και τεχνοτροπία επιθυμούν.

Στην αφίσα πρέπει να φαίνονται
* Ο τίτλος (στο μπροστινό μέρος της αφίσας)
* Το όνομα και η διεύθυνση του Παιδικού Σταθμού, καθώς και το ονοματεπώνυμο του παιδιού (στο πίσω μέρος της αφίσας)

Όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί που θα συμμετάσχουν θα παραλάβουν έπαινο συμμετοχής, καθώς και κάθε παιδί χωριστά, ως επιβράβευση. Τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα θα βραβευτούν από ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από προσωπικότητες του χώρου του αθλητισμού, των τεχνών, της επιστήμης και των γραμμάτων, σε ειδική τελετή.

Οι παιδικοί σταθμοί που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα αποτελέσουν και το πανελλαδικό δίκτυο των σχολείων για την διάδοση και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών για καθημερινή φυσική άσκηση και υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να αποσταλούν στα γραφεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στη Διεύθυνση Παιδαγωγικών Προγραμμάτων, Αυλώνος 26 & Αμβρακίας, 3ος όροφος, Τ.Κ. 104 43, Αθήνα.

Ημερομηνία υποβολής των έργων: από Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 έως 26 Νοεμβρίου 2010

Πληροφορίες: 210 5148078, 210 5142815