Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2010 19:58

Μεσογειακός λογοτεχνικός διαγωνισμός "Θάλασσα από Λέξεις" (Προθεσμία 15/9/2010)Το «Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο», μέλος του Ιδρύματος «Άννα Λιντ» έδωσε την εξής ανακοίνωση: Το «Ίδρυμα Anna Lindh», σε συνεργασία με το ισπανικό «Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο της Μεσογείου», προκηρύσσει την 3η Έκδοση του Διεθνούς  Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για νέους, κατοίκους των Μεσογειακών χωρών, με το γενικό τίτλο «Θάλασσα από Λέξεις».

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει την παραγωγή μικρών ιστοριών που να περιγράφουν τις διαφορετικές «πραγματικότητες» που βιώνουν οι νέοι που κατοικούν στην περιοχή της Μεσογείου.

Το  θέμα του φέτος είναι

«Δικαιοσύνη, Ισότητα και Ένταξη στη Μεσόγειο και την Ευρώπη»

σε ευθυγράμμιση με το ευρύ νόημα του χαρακτηρισμού του έτους 2010 από την ΕΕ ως το «Ευρωπαϊκό Έτος Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού».

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να είναι κάτω των 30 ετών, κάτοικοι μιας από τις 43 χώρες  που απαρτίζουν τον διεθνή Οργανισμό «Ένωση για τη Μεσόγειο» (στον οποίο ανήκει και η Ελλάδα) και  τα κείμενά τους μπορούν να τα υποβάλουν στη μητρική τους γλώσσα.

Οι μικρές ιστορίες πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ισπανίας)  της 15ης Σεπτεμβρίου 2010.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού:

και για περισσότερες διευκρινίσεις μπορούν οι διαγωνιζόμενοι να απευθυνθούν στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.