Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2010 18:41

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός φωτογραφίας "Σε αναζήτηση αλληλεγγύης" (Προθεσμία 30/9/2010)Διαγωνισμό φωτογραφίας, με τίτλο «σε αναζήτηση αλληλεγγύης», διοργανώνει η σοσιαλιστική ομάδα της επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε Ευρωπαίους ηλικίας 18 έως 30 ετών και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους 2010 για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ειδικότερα ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε νέους ερασιτέχνες φωτογράφους που καλούνται να υποβάλουν ένα φωτογραφικό αφιέρωμα αποτελούμενο από 3 έως 6 εικόνες, οι οποίες θα πρέπει να αποτυπώνουν πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την παροχή βοήθειας στους πιο φτωχούς πολίτες και, άρα, για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στόχος του διαγωνισμού φωτογραφίας είναι η προαγωγή μιας κοινωνίας η οποία θα υποστηρίζει και θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής, την κοινωνική ευημερία και την ισότητα ευκαιριών για όλους. Η προθεσμία συμμετοχής στον διαγωνισμό λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Η κριτική επιτροπή ?η οποία θα απαρτίζεται από μέλη της Ομάδας ΕΣΚ της Επιτροπής των Περιφερειών, που εκπροσωπεί τις τοπικές και τις περιφερειακές αρχές σε ολόκληρη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και από επαγγελματίες φωτογράφους? θα επιλέξει τους τρεις νικητές του διαγωνισμού. Το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξει έναν τέταρτο νικητή με ηλεκτρονική ψηφοφορία (on-line) στον διαδικτυακό τόπο της Ομάδας ΕΣΚ, η οποία θα διαρκέσει από τις 3 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2010.

Όλοι οι νικητές θα προσκληθούν το Νοέμβριο στις Βρυξέλλες να συμμετάσχουν σε σεμινάριο με θέμα την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του οποίου και θα επιβραβευθούν με διάφορα είδη επαγγελματικού φωτογραφικού εξοπλισμού σημαντικής αξίας.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού περιλαμβάνει ένα πλήρες κιτ φωτογραφίας «DSLR» αξίας 3.500 ευρώ, το οποίο αποτελείται από μια φωτογραφική μηχανή, δύο φακούς, ένα εξωτερικό φλας και μια κάρτα μνήμης.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και σχετικό υλικό διατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Samy Benomran, +32 2 282 22 37
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.