Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010 23:58

Πανελλήνιος διαγωνισμός εμμετρης σατιρικής ποίησης (Προθεσμία 10/9/2010)Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό εμμετρης σατιρικής ποίησης, με βραβείο ύψους 2000 ευρώ για τον πρώτο νικητή, προκηρύσσει η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων.

Εμπνευστής του διαγωνισμού, που θα προκηρύσσεται κάθε Απρίλιο, αλλά και μόνιμος χορηγός του χρηματικού ποσού του πρώτου βραβείου, είναι ο συγγραφέας και σατιρικός ποιητής, Παύλος Πολυχρονάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών.
Η καθιέρωση του διαγωνισμού γίνεται για να δοθεί η δυνατότητα ν? αναδειχθούν (σε πανελλήνια κλίμακα) νέοι άνθρωποι, που ασχολούνται με το είδος. Τα κείμενα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στη διεύθυνση:

ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 8ης Δεκεμβρίου 44, Χανιά 73132

Τα αποτελέσματα θ? ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών σε ειδική επίσημη τελετή. Στην ίδια τελετή θα αναγνωστούν καί τα βραβευμένα ποιήματα.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
- Το θέμα είναι ελεύθερο. (Μπορεί να αφορά σε πρόσωπα, πράγματα, ή καταστάσεις).
- Οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι. Όμως δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 50 και να μην έχουν πάνω από 13 συλλαβές.
- Ποιήματα υβριστικά, συκοφαντικά ή με αισχρό περιεχόμενο θα αποκλείονται.
- Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα, τυπωμένα στη μιά όψη της σελίδας και οπωσδήποτε υπογραμμένα με ψευδώνυμο.
- Οι συμμετοχές να αποσταλούν ταχυδρομικά σε πέντε (5) αντίγραφα. Μέσα στο ίδιο φάκελο να υπάρχουν (σ? ένα μικρότερο κλειστό φάκελο) τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τηλέφωνα. Στο εξωτερικό του μικρού φακέλου, να είναι γραμμένο το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος.

Η βαθμολόγηση των κειμένων θα γίνει από πέντε (5) ειδικούς κριτές, επιλεγμένους από το Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών. Οι κριτές θα αξιολογήσουν αυτόνομα τις συμμετοχές, με βαθμολογική κλίμακα από το 1 έως το 20.

Το πρώτο βραβείο θα δοθεί σε ποίημα που οπωσδήποτε θα λάβει μέσο όρο άνω του 18. Στους υπόλοιπους νικητές θα απονεμηθούν κατά σειρά τρεις (3) έπαινοι (Α,Β,και Γ,) και έξι (6) τιμητικά διπλώματα, συνοδευόμενα από διάφορα δώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 28213-40152, 28210-31984 και 6973-433905.