Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010 14:08

Διαγωνισμός Φωτογραφίας & Λογοτεχνίας από το Φ.Κ. Θεσσαλονίκης (Προθεσμία 15/9/2010)Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα νέο project με τίτλο «Δρόμοι ?ελληνικοί?. Οι ?δρόμοι? της ζωής μας» με στόχο τη συλλογή λογοτεχνικών κειμένων και φωτογραφιών που θα καταγράφουν πραγματικά ή/και εικαστικά τους «ελληνικούς» δρόμους.

Πρόκειται για τη συνέχεια της πρόσφατης παραγωγής του Φ.Κ.Θ. «Δρόμοι της ζωής, δρόμοι που φεύγουν» που έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Πινακοθήκης και ολοκληρώθηκε με την Έκθεση στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο το Φεβρουάριο του 2010 (freshfkth: «Δρόμοι: Δρόμοι της ζωής ?Δρόμοι που φεύγουν»).

Στην αρχική αυτή παραγωγή οι καλλιτέχνες λειτούργησαν αυτόνομα. Φωτογράφοι και λογοτέχνες προσέγγισαν με τα έργα τους ξεχωριστά ένα κοινό θέμα, τους «Δρόμους». Στο νέο project οι φωτογράφοι καλούνται να δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένα λογοτεχνικά κείμενα, έτσι ώστε να υπάρχουν ενότητες για την κάθε καλλιτεχνική άποψη. Θέλουμε να καταλήξουμε σε μία σύνθεση λόγου και εικόνας, να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα ντοκουμέντο για την ελληνική πραγματικότητα, έτσι όπως μεταβάλλεται στο χώρο και στο χρόνο.

Το project περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

Α. Πρόσκληση για τη συλλογή λογοτεχνικών κειμένων με θέμα «Δρόμος» και ανάρτησή τους στο site του ΦΚΘ.

Β. Προκήρυξη Διαγωνισμού φωτογραφίας και άλλων οπτικοακουστικών μέσων (video, slides, κατασκευές κλπ) με θέμα ?Δρόμοι «ελληνικοί». Οι «δρόμοι» της ζωής μας?.

Γ. Έκθεση των έργων που θα προκριθούν από τον Διαγωνισμό και έκδοση πολυσέλιδου καταλόγου στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Οι βασικές κατευθύνσεις που θα πρέπει να λάβουν υπ? όψη τους οι διαγωνιζόμενοι είναι:

α. Θα πρέπει να υπάρχει εμφανή σύνδεση ανάμεσα στις εικόνες και τα κείμενα. Το κείμενο που θα διαλέξει ο κάθε φωτογράφος μπορεί να είναι ένα από αυτά που θα αναρτηθούν στο site του ΦΚΘ, ή κάποιο άλλο δικής του επιλογής.

β. Να δοθεί έμφαση στον όρο «ελληνικός». Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απεικονίζεται κάποιος συγκεκριμένος ελληνικός δρόμος, αφού επιζητείται και η εικαστική ή άλλες ερμηνείες του θέματος.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο
Πληροφορίες: Ράνια Κοκκινίδου, Τηλ.: 6972085911, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βασίλης Καρκατσέλης, Τηλ.: 6942860890, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.