Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 18:01

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμος Ποίησης & Διηγήματος (Προθεσμία 20/8/2010)Η «Πνευματική και Ολυμπιακή Στέγη Δημητρίου Βικέλα» και ο «Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Ημαθίας» διοργανώνουν τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός κι εκτός Ελλάδας διαμένοντες, με την προϋπόθεση τα κείμενά τους να είναι στην ελληνική γλώσσα.

* Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να λάβει μέρος με 1 έως 3 ποιήματα μέχρι 3 σελίδες συνολικά και με 1 διήγημα έως 6 σελίδες (σε γραμματοσειρά των 12 στιγμών).
* Τα κείμενα θα σταλούν σε έξι (6) αντίτυπα με απλή ταχυδρομική επιστολή.Έξω από το φάκελο θα ορίζεται η κατηγορία «Ποίηση» ή «Διήγημα», ενώ στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο.
* Τα πλήρη στοιχεία των διαγωνιζομένων (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχ. κώδικας, τηλέφωνο, τίτλοι έργων ώνυμο) θα εσωκλείονται σε ένθετο σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά μόνο το ψευδώνυμο.
* Τα κείμενα πρέπει να μην έχουν εκδοθεί σε βιβλίο και να μην έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο.

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούν:                     

1. Αντώνης Φωστιέρης, ποιητής.
2. Γιάννης Ατζακάς, φιλόλογος, πεζογράφος.
3. Γιάννης Τζανής, φιλόλογος, πεζογράφος, ποιητής.
4. Ευτυχία-Αλεξάνδρα  Λουκίδου, φιλόλογος, δοκιμιογράφος, ποιήτρια.
5. Παντελής Τσαλουχίδης, φιλόλογος.

Τα βραβεία  και οι έπαινοι θα απονεμηθούν  τον Οκτώβριο του 2010 στη Βέροια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια» της πόλης.Όλα τα διακριθέντα έργα θα δημοσιευτούν σε ειδική έκδοση, που θα διατίθεται δωρεάν, της Πνευματικής & Ολυμπιακής Στέγης Δημητρίου Βικέλα.Τελευταία ημερομηνία αποστολής, με σφραγίδα ταχυδρομείου, ορίζεται η 20η Αυγούστου 2010.

Διεύθυνση αποστολής:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ  ΣΤΕΓΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΙΚΕΛΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 46
59100 ΒΕΡΟΙΑ

Περισσότερες  πληροφορίες :

κα Ευγενία  Καβαλλάρη
6978163060
ώρες  επικοινωνίας (19-21 μ.μ)

κα Ελένη  Τσίλη
Δήμος Βέροιας
23313 50529
Εργάσιμες ώρες